Æblekrans med remonce

Æblekrans med remonce

Æblekrans - Ole tryller med remonce og æblemos. Super lækker krans med remonce og æblemos - glem alt om tør kringle. Denne krans får dine smagløg til at synge.

 

 

Ingredienser

Dejen giver en stor krans eller to små.

  • 5 dl sødmælk
  • 50 gr. gær
  • 1 æg
  • 1 kg hvdemel
  • 10 g kardemomme
  • 150 g sukker
  • 15 gr. salt.
  • 150 gr. blødt smør.

5 dl kold sødmælk hældes i skål og 50 gram gær opløses.Tilsæt derefter følgende: æg, hvedemel, kardemomme, sukker, og salt.

 

Ælt derpå medium hastighed på maskinen i ca. 20 min.


Tilsæt derpå det bløde smør skåret i tern.


Ælt videre på maskinen i yderligere ca. 20 min.


Lad dejen hvile/hæve lunt i ca. 2 timer med klæde over.

 


Æblemos

  • 2 æbler mellemstørrelse
  • 2-3 spsk sukker

Skræl de 2 æbler, hak dem i tern, kog dem i lidt vand + 2-3 spsk. sukker.
Pisk lidt undervejs, så det bliver til en mos. Lad det køle af.

 


Marcipan-remonce

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. sukker
  • 100 g. smør (stuetempereret)

Disse ingredienser æltes til ensartet masse enten i hånden eller på din køkkenmaskine.


Æblekransen foldes


Drys mel på bordet og rul dejen ud i rektangulær form evt. to mindre kranse. Du kan på videoen se hvrodan Ole gør. (se video)


Smør tyndt lag marcipan-remounce ud over hele dejen.


Derpå, hæld æblemos ud og fordel i tyndt lag.


Drys 1-2 tsk. kardemomme ud.


Fold en gang og pensl med vand. 


Fold det resterende dej ind over, så den hæfter sig fast på striben med våd dej fra vandet.


Vend kransen, så folde-rillen kommer nedad. Form kransen og læg den over på en bageplade.


Tryk ender sammen, som en slange, der spiser sig selv.


Pensl med 1 pisket æg og strø perlesukker ud over kransen. 


Æblekransen bages i en 200 grader forvarmet ovn ved varmluft i ca. 40 min.


Bagetidne kommer dog meget an på hvor tyk din krans er.


Kransen har jo våd æblemos, så tjek om kransen er færdigbagt helt inden du tager den ud af ovnen. 


Oversiden skal naturligvis være appetitlig brun, måske mørkebrun alt efter din ovns bagestil.


Hold øje med bagningen.

Andre læste også

Glutenfri donuts.
Glutenfri donuts.
En kunde hos Donuts time ville have glutenfri donuts. Og på kundens foranledning kom Dines op til os, for at høre om vi kunne hjælpe. Vi gik selvfølgelig straks igang med o...
Læs mere
Smattet kanelstang
Smattet kanelstang
Vi har droppet den sunde januar og har nu kastet os over kanelstangen. Jeg syntes godt de nogle gange kan være lidt tørre, men ikke denne her udgave. Lækker snasket. Først ...
Læs mere