Æblesnegl, bageringe giver flotte høje snegle

Æblesnegl, bageringe giver flotte høje snegle

Bager-Ole viser dig idag en æble-snegl med smag af marcipan og kanel.
Tjek 3 min. 22 sek. video her (link til Youtube åbner).
Vi bruger bageringe og får bagt høje flotte snegle!
Forleden bagte vi en appelsin-snegl, idag prøver vi med succes en æble-variant. Så måske var det noget for dig. 


INGREDIENSER:

Dej til snegle:
1 liter lunken vand
200 g. gær ( ja, du læste rigtigt to hundrede)
900 g. hvedemel (ca. 900 gram)
2 tsk. Salt
100 g. Sukker
1 æg
200 g. smør



Remonce/fyld:
150 g. Smør
150 g. Sukker
150 g. Marcipan
hakkede/delvist udkogte æblestykker fra 2 æbler kogt i sukkervand
+ lidt kanel

Dekoration/glasur: evt. flormelis-glasur

----


FREMGANGSMÅDE:

Dej til snegle:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser: salt, sukker, æg og 90% af melet.
Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Lad dejen hvile på bordet ca. 15-20 min. I det tidsrum kan du lave remoncen.


Æble-Marcipan-remonce:
Ingredienserne: sukker, marcipan og sukker æltes til ensartet masse.
Husk at smørret skal være stuetempereret.
Hak 1-2 æbler i tern og kog dem i lidt vand tilsat sukker, mos dem evt. lidt ud, alt efter hvilken konsistens du bedst kan lide.


Når dejen er hævet til det dobbelte ruller du den til et rektangel ca. halv cm. tykkelse.
Tjek video for fremgangsmåde.
Smør remonce ud og fordel også æbletern/de moste æblestykker på dejen.
Rul til roulade og skær skiver i ca. 3 cm. tykkelse.
Læg snippen ind under på hver enkel snegl og læg på bagplade.
Brug evt. bageringe eller silikone-forme, som vi gør idag.
Hvis du vil have højere snegle, så skær nogle skiver af 4 cm. tykkelse af rouladen og læg ned i bagering. Husk at lade dem efterhæve, måske en tand mere.
Lad snegle efterhæve ca. 15 min.
Bag ved 190 grader i ca. 13-15 min. Hold øje med om bagværket er færdigt og lysebunt.

Når sneglene er kølet af kan du pynte med glasur.

Andre læste også

Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)
Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)
Bager-Ole og "konditor-Kirsten" giver dig her hele 16 fif til den måske perfekte kardemomme-snurrer.Du kan se video her (link til Youtube åbner).Opskriften finder du nedenf...
Læs mere
Appelsinsnegl, vi bruger rivejernsbox og appelsin-presser
Appelsinsnegl, vi bruger rivejernsbox og appelsin-presser
Du har sikkert aldrig prøvet en "appelsin-snegl"? Bager-Ole viser dig idag, hvordan du bager en. Den er frisk og lækker - maricpan og appelsin er jo en super kombination. D...
Læs mere