Bag med Ole, 3 typer morgenbrød, horn, gifler og rundstykker

Bag med Ole, 3 typer morgenbrød, horn, gifler og rundstykker

Du kan idag blive inspireret til 3 typer af morgenbrød; horn, gifler og rundstykker.
Det er 4. video i vores brød-tema her i april og no. 93 ialt med Bager-Ole.
Du kan finde de tidligere 92 bage-videoer her:
(link til Youtube og Køkkenfreaks kanal og playlisten "Bag med Ole"
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2nAajNWsF9IClA1I420LJ-B8_7YbhHT-

----- 


Horn, gifler og rundstykker

INGREDIENSER:
3,5 dl. lunken mælk
25 gram gær
500 g. mel, vi brugte tipo 00
2 tsk sukker
1tsk. Salt
25 g. smør
1 æg
200 grader, 25 min.

FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne mælk. I video hører du os sige ”en hel pakke gær”, og det putter vi i.
Men Oles opskrift siger godt nok 25 gram. Så brug 25 gram, med lunken mælk kommer det jo til at hæve godt også med de 25 gram.
Tilsæt smør, salt og sukker og 90% af melet.
Rør 2 min. på maskinen ved lav hastighed, tjek dejens konsistens og tilsæt evt. lidt mere mel, så den ikke klistrer til fingrene. Tilsæt 1 æg.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed til dejen slipper skålen.

Form til kugle på bordet og tildæk med viskestykke til dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Vi delte dejen i 3 lige store dele og delte igen videre i 4 dele til de 3 projekter, henholdsvis rundstykker, horn og gifler. Tjek video for hvordan du ruller ud til gifler og horn.

Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min. til bagværket er lysebrunt.

Andre læste også

Bag med Ole, flutes. Køkkenfreak har bageforme til flutes
Bag med Ole, flutes. Køkkenfreak har bageforme til flutes
Bag med Ole er klar igen! Hvordan får du et perfekt flutes? - tjek vores video her (Youtube link)Vi viser dig også hvordan du kan får den perfekte form på en burgerbolle. S...
Læs mere
Bag med Ole, gammeldags sigtebrød
Bag med Ole, gammeldags sigtebrød
Det er sjovt og spændende at bage anderledes brød. Har du fornylig prøvet at bage et "sigtebrød" ?Smagen er dejlig afrundet, mild og dejlig. Tjek vores video på Youtube her...
Læs mere