Bag med Ole, ciabatta boller, samarbejde med Appetito (butik i Svendborg)

Bag med Ole, ciabatta boller, samarbejde med Appetito (butik i Svendborg)

Italienske CIABATTA boller!

"Bag med Ole" samarbejder idag med Appetito, italiensk delikatesse-forretning i Svendborg.
Vi bruger deres mel til perfekte ciabatta-boller.
1) Vi bruger den gode brødkniv fra japansk "MAC"
2) og den uundværlige hvide plastik fadskraber fra "de Buyer"
3) Vi hæver dejen i sorte ildfaste keramikfade fra "Revol".

Se vores video her (Youtube link)
INGREDIENSER:
1 liter lunken vand
25 g. gær
500 g. semola mel (di gran duro)
800 g. tipo 00 hvedemel (vi endte med ca. 850 g.)
2 tsk salt
2 spsk sukker
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt salt og sukker
Tilsæt de to mel-typer.
Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Kom dejen over i hæveforme, som stilles i køleskabet til f.eks. næste dag (ca. 12-16 timer). Læg vådt klæde over dejen.
Få dejen forsigtig ud af hæveformen og ”virk” forsigtig dejen op til boller i den størrelse, du gerne vil have.
Vi efterhævede bollerne en halv time før de kom i ovnen ved 250 grader i ca. 12 min.
ciabatta

Andre læste også

Bag med Ole, farin-marcipan-kanel snegl
Bag med Ole, farin-marcipan-kanel snegl
Ole bager snegle idag med farin, marcipan og kanel.Vi bruger idag en silikoneform, som vi kalder "burger-bolle"-form.Men måske skulle den hedde: "snegle-form" istedet, for ...
Læs mere
Bag med Ole, den sprødeste pizzabund
Bag med Ole, den sprødeste pizzabund
Den perfekte sprøde pizzabund! - Ole giver dig halv hemmeligt trick. Vi bager på en fordej, det giver stor forskel og tager kun 15 min. ekstra. Et godt lille trick. Velbeko...
Læs mere