Bag med Ole, citronfromage med mega smart silikoneform

Bag med Ole, citronfromage med mega smart silikoneform

Bager-Ole er selv overrasket idag. Vi bruger en silikoneform, som får citronfromagen til at se så appetitlig, flot og lækker ud.



Du kan se video, hvor vi fremstiller den flotte citronfromage-dessert her (link til Youtube åbner).
Egt. er det bare en citronfromage arrangeret på en småkage! - mere indviklet er det ikke. Formen gør hele arbejdet kan man sige, du finder formen her på vores webshop.
Mht. citronfromage er vi inspireret af en opskrift fra Maja Vase. Mange tak til hende.


INGREDIENSER:

Citronmousse:
2 ark husblas
½ dl. citronsaft
75 g sukker
100 ml piskefløde
100 g skyr
Vi lavede en ret lille portion, elsker du citronfromage så gang op.

Linsedej:
(lav den dagen i forvejen og opbevar i køleskab)
250 g. mel
150 g. smør
125 g. sukker
1 lille æg
½ tsk. hjortetaksalt
Denne mængde giver dig en del dej. Der skal ikke bruges så meget dej til nogle småkager, som du ser i denne video.
Det vi siger er: lav denne dej mængde, og bag så nogle projekter i den kommende tid. Frys resten af dejen ned til en anden god gang. Du kan f.eks. bruge dejen til Napoleons-hatte, tærter mm. Tjek evt. Youtube og søg på ”Køkkenfreak specifikt linsedej”. Ole og jeg har bagt 9 andre projekter, hvor vi bruger denne linsedej!

Citron-glaze:
2 blade husblas
½ dl. citronsaft
15 g sukker
evt. lidt gul frugtfarve



FREMGANGSMÅDE: (læs hele fremgangsmåde igennem før du starter)

Citronmousse:
Læg husblas ark i blød i koldt vand i ca. 30 min.
Sukker og citronsaft kommes i en gryde og varmes op mens du pisker lidt i.
Du vrider husblas’en for vand og kommer arkene over i den varme citron-sukker saft og pisk så husblas’en opløses.
Pisk fløden til skum. Tilsæt skyr og pisk igen.
Til sidst tilsætter du citron-væsken og vender det roligt sammen.
Dosér citronfromagen i formen, f.eks. sådan en form vi bruger i dag (tjek den her) Du kan også bare hælde op i vin-glas, glasskål eller hvad du synes.
Stil citronfromage på køl i 3-4 timer.
Hvis du bruger en silikoneform skal du fryse fromagen helt ned.
Tag den frosne fromage ud af fryseren og kræng den ud af formen.
Derpå kan du hælde den hånd-lunkne glaze henover, eller du kan dyppe fromage-klumpen ned i glazen, som vi gør i videoen.
Derpå skal citronfromage tø op i 1-2 timer.

Citron-glaze:
Glazen gør at citronfromagen bliver glinsende flot at se på. Den bliver ekstra gul, hvis du tilsætter lidt gul farve. Du kan nemt undlade glazen.
Du fremstiller glazen ligesom citronmoussen (se oven for), dog uden at tilsætte fløde og skyr.

Linsedej:
Kom alle ingredienserne i en røreskål og kør det på mellemhastighed på maskinen
Det er en fordel hvis smørret er rum-tempereret før det kommes i skålen.
Når det begynder at samle sig i skålen, så sluk og saml dejen den sidste smule i hånden på bordet.
Det gælder om at dejen bliver æltet mindst muligt. Læg dejen på køl til senere bagning, helst til næste dag.  
Dejen kan også helt fryses ned.
Rul dejen ud til ca. 5 mm.  og udstik til småkager. Brug evt. udstikker, som følger med i det sæt, som ses i video.
 

Andre læste også

Spændende workshops hos Køkkenfreak
Spændende workshops hos Køkkenfreak
Så er vores nye workshops tider klar. Du kan se nedenunder alle de kurser du kan tilmelde dig.Det er først til møllen, så skynd dig og tag dine venner, familie eller nabo i...
Læs mere
Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)
Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)
Bager-Ole og "konditor-Kirsten" giver dig her hele 16 fif til den måske perfekte kardemomme-snurrer.Du kan se video her (link til Youtube åbner).Opskriften finder du nedenf...
Læs mere