Bag med Ole, den sprødeste pizzabund

Bag med Ole, den sprødeste pizzabund

Den perfekte sprøde pizzabund! - Ole giver dig halv hemmeligt trick. Vi bager på en fordej, det giver stor forskel og tager kun 15 min. ekstra. Et godt lille trick. Velbekomme.
Du kan se Ole lave dejen i video her (Youtube link)

INGREDIENSER:
5 dl. lunken vand
50 g. gær
800 g. tipo 00 hvedemel
2 tsk salt
4 spsk olivenolie.

FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt 6-7 spsk. mel til blandingen og lad det stå 10-15 min.
Det skal hæve til det dobbelt og altså ændre konsistens.
Tilsæt olie, salt og ca. 700 g. mel og rør på maskinen på lav hastighed.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed til dejen slipper skålen.
Kom dejen ud på bordet. Form til kugle på bordet og tildæk med viskestykke til dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.
Tryk luften ud af dejen og form igen kugler til den størrelse pizza du gerne vil bage.
Lad dej-kuglerne hæve igen i ca. 30-40 min.
Tryk dejen flad ud med fingrene, tjek video.
Bag i forvarmet ovn ved så mange grader som muligt. Vi bagte på bagestål ved 270 grader i få minutter, hold øje med at kanten bliver lysebrun.

pizzaskærer med hjul

Andre læste også

ciabatta
Bag med Ole, ciabatta boller, samarbejde med Appetito (butik i Svendborg)
Italienske CIABATTA boller! "Bag med Ole" samarbejder idag med Appetito, italiensk delikatesse-forretning i Svendborg. Vi bruger deres mel til perfekte ciabatta-boller.1) V...
Læs mere
Valnøddebrød
Bag med Ole, valnøddebrød og hævekurv til brød
Valnødbrød og hævekurv til brødOle bager i dag det brød som hans mor bagte til ham, da han selv var en lille purk.En gennemtestet opskrift (se nederst) gennem mere end 50 å...
Læs mere