Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)

Bag med Ole, den perfekte kardemomme-snurrer (16 fif)

Bager-Ole og "konditor-Kirsten" giver dig her hele 16 fif til den måske perfekte kardemomme-snurrer.
Du kan se video her (link til Youtube åbner).
Opskriften finder du nedenfor




Ingredienser:

Dej til ca. 50 kardemomme-snurrer:
50 g. gær
150 g blødt smør
5 dl. lunken mælk
1 tsk. salt
1 dl. sukker
ca. 1 ½ liter hvedemel
ca. 50 stk.
2-3 tsk. stødt kardemomme

remonce:
150 g. smør
150 g. sukker
75 g. marcipan (evt., ekstra lækkert).
evt. 2 tsk. stødt kardemomme

pynt:
Lidt sukker og f.eks. solbær- eller hindbærpulver.
Evt. perlesukker

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i en skål med lunken mælk. Tilsæt stødt kardemomme, blødt smør, salt, sukker og ca. 90% af melet.

Al mel er forskelligt, så kør langsomt på maskinen i 2 min. Tjek dejens konsistens, den skal ikke klistre til fingrene, tilsæt evt. lidt mere mel. Når dejen ikke klistre skal den køres yderligere i ca. 4-6 min. indtil den slipper skålen.

Kom dejen ud på bordet, form en kugle og lad den hæve tildækket i ca. 20 min. så det er tydeligt at den er hævet.

Rul dejen ud til et stort rektangel, 3-4 mm. tykkelse. Tjek video for udrulningsteknik.

Til remonce ælter du sukker og blødt smør (+ evt. marcipan) til en ensartet masse.

Fordel remonce med spartel ud over dejen. Drys stødt kardemomme ud og fordel også.
Fold dejen en gang og rul igen forsigtigt med kagerulle.

Du er nu klar til at skære strimler a’ ca. 2 cm. bredde. Brug skarp kniv.
Så er det bare om at flette snurrerne, som du selv synes er bedst/sjovest.
Læg kardemomme-snurrerne ”hul i hul” på bagepladen, i stedet for på række.

Bag ved 200 grader i 12-15 min. Vend pladen undervejs, dermed bliver de bagt ensartet.

Lad dem køle af før du evt. pynter.
Du kan koge lidt vand med sukker, så vandet fordamper en smule. Pensl snurrerne og de får en flot glans.

Du kan slutte af med at drysse sukker iblandet f.eks. solbær-pulver.

Andre læste også

citronfromage, silikoneform fra Silikomart
Bag med Ole, citronfromage med mega smart silikoneform
Bager-Ole er selv overrasket idag. Vi bruger en silikoneform, som får citronfromagen til at se så appetitlig, flot og lækker ud. Du kan se video, hvor vi fremstiller den fl...
Læs mere
Æblesnegl, bageringe giver flotte høje snegle
Æblesnegl, bageringe giver flotte høje snegle
Bager-Ole viser dig idag en æble-snegl med smag af marcipan og kanel. Tjek 3 min. 22 sek. video her (link til Youtube åbner).Vi bruger bageringe og får bagt høje flotte sne...
Læs mere