Bag med Ole, farin-marcipan-kanel snegl

Bag med Ole, farin-marcipan-kanel snegl

Ole bager snegle idag med farin, marcipan og kanel.

Vi bruger idag en silikoneform, som vi kalder "burger-bolle"-form.
Men måske skulle den hedde: "snegle-form" istedet, for den er perfekt til snegle.
Formen finder du på vores webshop her:

Se video af bageriet her (Youtube link)

Midt i bageriet bliver vi meget overraskede over uventet besøg fra italienske Silikomart.
Vores kontakt hos Silikomart troppede simpelthen bare op?
Desværre kom han ikke med glædesudbrud som en italiensk fodbold-spiller, da han smagte sneglene. Øv.
Silikomart producerer alle vores silikoneforme, inkl. en form, som vi bagte i idag.

----

INGREDIENSER:
Dej til snegle
1 liter lunken vand
200 g. gær ( ja, du læste rigtigt to hundrede)
900 g. hvedemel (ca. 900 gram)
2 tsk. salt
100 g. sukker
1 æg
200 g. smør

Remonce:
150 g. smør
150 g. farin
150 g. marcipan
+
lidt kanel

----

FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser: salt, sukker, æg og 90% af melet.
Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Lad dejen hvile på bordet ca. 15-20 min.
Gør klar med remonce. Ingredienserne æltes til ensartet masse.
Rul dejen ud til rektangel ca. halv cm. tykkelse.
Tjek video for fremgangsmåde.
Smør remonce ud og drys med kanel, som fordeles.
Rul til roulade og skær skiver i ca. 3 cm. tykkelse.
Læg snippen ind under på hver enkel snegl og læg på bagplade.
Brug evt. silikone-forme, som vi gør idag.
Lad dem efterhæve ca. 15 min.
Til video havde vi lavet remonce til i alt 300 gram. Men det viste sig at være for lidt. Du kan i video, se at lidt dej bliver til boller. Derfor foreslår vi 450 g. remonce i stedet.
Bag ved 190 grader i ca. 13-15 min. Hold øje med om bagværket er færdigt og lyserbunt.

Andre læste også

Bag med Ole, surprise visit af Svendborgs borgmester til video no. 100 !
Bag med Ole, surprise visit af Svendborgs borgmester til video no. 100 !
100 videoer! - Det havde "bager-Ole" og jeg alligevel ikke drømt om. I dagens jubilæums-video bliver Ole overrasket af Svendborgs borgmester, Bo Hansen, der ønsker tillykke...
Læs mere
ciabatta
Bag med Ole, ciabatta boller, samarbejde med Appetito (butik i Svendborg)
Italienske CIABATTA boller! "Bag med Ole" samarbejder idag med Appetito, italiensk delikatesse-forretning i Svendborg. Vi bruger deres mel til perfekte ciabatta-boller.1) V...
Læs mere