Bag med Ole, grønne og røde madsnegle

Bag med Ole, grønne og røde madsnegle

Det er sjovt med lidt leg i køkkenet, f.eks. kan du nemt bage nogle anderledes mad-snegle.
Se evt. gerne en lille 29. sek. inspirationsvideo med Ole, de bager snegle: (link til youtube)

Mad-snegle er smarte til madkassen, ideelle til komsammen, grill-aftener osv. 

Det kræver ikke det vilde udstyr. 
Ole bruger idag røreskål, dejskraber, kagerulle, silikone bagemåtte, et skærebræt, kniv og en palet til at smøre pestoen ud med.
Endelig bagte vi sneglene i en af vores ILVE ovne, som vi forhandler.

Du kan finde det altsammen på vores webshop.


INGREDIENSER:

Dej til snegle:
1½ dl. mælk
15 g. gær
150 g. grahamsmel
125 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¾ dl. olivenolie

Rødbede-pesto:
250 g. rødbeder
2-4 fed hvidløg
2 spsk. Pinjekerner eller solsikkekerner
2 spsk revet parmasan
2 spsk. Balsamico
1 dl olivenolie

Grøn pesto:
Vi købte alm. grøn pesto og hakkede lidt spinat



FREMGANGSMÅDE:

Rødbedepesto:
Skær rødbeder i tern og kog dem møre, ca. 45 min.
Rist pinje- eller solsikkekernerne.
Blend alle ingredienserne til ensartet masse.

Dejen:
Opløs gær i den lunkne mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser: olie, salt, sukker og 90% af melet.
I tilfælde af rød snegl, så tilsatte vi lidt tomat-pure til dejen.
Ved grøn snegl tilsatte vi lidt pesto og hakket spinat til dejen.

Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Lad dejen hvile på bordet ca. 45 min. til dejen er synlig hævet.

Rul dejen ud i rektangel og påfør dit fyld.
Rul dejen til roulade og skær skiver med skarp kniv. Læg snippen ind under snegl og efterhæv i ca. 30 min.

Bag ved 180 grader i 15-18 min. Tjek om bagværket bliver lysebrunt.

Andre læste også

Bag med Ole, Key Lime Pie i støbejerns-form fra Lodge
Bag med Ole, Key Lime Pie i støbejerns-form fra Lodge
KEY LIME PIE Bliv inspireret af Bager-Ole i denne 29 sek. video (link til Youtube).Det er virkelig en lækker dessert kage til den specielle lejlighed.Til dagens video brugt...
Læs mere
Bag med Ole, hvidløgssnegl
Bag med Ole, hvidløgssnegl
Hvis du elsker hvidløg? - så bør du bage denne her hvidløgssnegl!Den er godt "fedtet" med smør og ost. Uha da!Grahamsmelet i dejen giver sneglen dejligt bid. Den er perfekt...
Læs mere