Bag med Ole, hvidløgssnegl

Bag med Ole, hvidløgssnegl

Hvis du elsker hvidløg? - så bør du bage denne her hvidløgssnegl!
Den er godt "fedtet" med smør og ost. Uha da!

Grahamsmelet i dejen giver sneglen dejligt bid.

Den er perfekt til sommer-bordet til grill-aftener.

Du kan blive inspireret af en kort video (link til Youtube).
Ole viser dig de forskellige skridt til at lave sneglen.

Dej til snegle:
1½ dl. mælk
15 g. gær
150 g. grahamsmel
125 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¾ dl. olivenolie
Dertil: mozarella-ost

Hvidløgs-smør:
Ca. 200 g. rum-tempereret smør
ca. 4-8 fed hvidløg, elsker du hvidløg, så slå dig løs.

Fremgangsmåde:
Opløs gær i den lunkne mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser: olie, salt, sukker og 90% af melet.
Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Lad dejen hvile på bordet ca. 45 min. til dejen er synlig hævet.

Imens laver du hvidløgs-smørret.
Pres (det antal du ønsker af) hvidløgsfed og rør ind i smørret.

Rul dejen ud i rektangel og påfør hvidløgssmørret.
Du kan evt. drysse mozarella-ost ud over også.
Rul dejen til roulade og skær skiver med skarp kniv. Læg snippen ind under snegl og efterhæv i ca. 30 min.

Brug evt. en silikone-form, så forbliver smør og ost godt inde i sneglen.

Bag ved 180 grader i 15-18 min. Tjek om bagværket bliver lysebrunt.

Andre læste også

skærebræt fra Rune Jakobsen
Bag med Ole, grønne og røde madsnegle
Det er sjovt med lidt leg i køkkenet, f.eks. kan du nemt bage nogle anderledes mad-snegle. Se evt. gerne en lille 29. sek. inspirationsvideo med Ole, de bager snegle: (link...
Læs mere
Bag med Ole, surprise visit af Svendborgs borgmester til video no. 100 !
Bag med Ole, surprise visit af Svendborgs borgmester til video no. 100 !
100 videoer! - Det havde "bager-Ole" og jeg alligevel ikke drømt om. I dagens jubilæums-video bliver Ole overrasket af Svendborgs borgmester, Bo Hansen, der ønsker tillykke...
Læs mere