Bag med Ole, kanelbrød
22.
April
2022
Kender du "kanelbrød" - du kan meget nemt bage et. Det dufter og smager dejligt.
Hvis du elsker rosiner kan du tilsætte det til dejen. Du kan øverst på brødet dekorere det med glasur.
Idag bager Ole et kanelbrød til Line, der husker det fra sin barndom/ungdom, så det er et rigtig "old school brød"!
Tjek evt. vores video med kanelbrød her: (Youtube link)
-------
INGREDIENSER:
2,5 dl. lunken vand
25 gram gær
450 g. hvedemel
50 g. smør (smeltet)
2 tsk. kanel
Flormelis og æggehvide til glasur
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt mel og smeltet smør. Tilsæt evt. rosiner, hvis du kan lide det.
Rør 2 min. på maskinen ved lav hastighed, tjek dejens konsistens og tilsæt evt. lidt mere mel, så den ikke klistrer til fingrene.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed til dejen slipper skålen.
Kom dejen ud på bordet og tilsæt 2 tsk. kanel.
Form til kugle på bordet og tildæk med viskestykke til dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, det tager ca. 30 min.
Form til kugle på bordet og tildæk med viskestykke til dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, det tager ca. 30 min.
Mas luften ud af dejen, tjek video, hvordan Ole gør det.
Læg dejen ned i en non-stick form.
Lad dejen hæve igen i op til 1 time, så den bliver let og luftig.
Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 min. til bagværket er lysebrunt.
