Bag med Ole, Key Lime Pie i støbejerns-form fra Lodge

Bag med Ole, Key Lime Pie i støbejerns-form fra Lodge

KEY LIME PIE
Bliv inspireret af Bager-Ole i denne 29 sek. video (link til Youtube).
Det er virkelig en lækker dessert kage til den specielle lejlighed.
Til dagens video brugte vi bl.a.:
- Microplane rivejern
- stor røreskål med silikonebund
- MAC kniv med luftskær
- lodge støbejerns-form


Her kommer opskrift :-)
Ingredienser:
8 æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk a ca. 400 g.
saft og revet 5 limefrugter
4½ dl. Piskefløde

bund:
500 g. digestive kiks
200 g. usaltet smør

Fremgangsmåde:
Bund:
kør kiks i foodprocessor og tilsæt smeltet smør så det bliver en ensartet masse.
Kom massen ned i form og mas den ud med fingre/håndryg og op ad kanter.
Vi brugte en støbejerns-form med diameter på 22 cm.
Bunden blev lidt tyk, som du kan se i videoen.
Så man kunne nok også bruge en form med 24 cm. i diameter.
Bag ved 170 grader i ca. 20 min. til den er lysebrun.
Lad den køle helt af derpå.

Fyldet:
Kom alle ingredienser i en skål og pisk med piskeris i hånden så det har en ensartet konsistens.
Du vil opleve at blandingen bliver mere og mere fast.
Hæld massen over på den kolde bund og sæt ind i ovnen igen i ca. 20 min. Ovnen skal stå på 150 grader.
Lime fyldet bliver endnu mere fast, men må gerne være blødere i midten.
Sæt tærten på køl i flere timer, gerne til næste dag, inden du servere.
Du kan pynte med pisket flødeskum og revet skal fra lime-frugt.

musik: @iksonmusic - Libre

Andre læste også

Bag med Ole,
Bag med Ole, "smattet" marcipansnegl med vaniljecreme
Bager-Ole viser dig idag nogle lækre "smattede" marcipan-snegle. Vi bagte tidligere en mere "fast" snegl, som også var lækker. Men idag satte vi os for at bage en mere saft...
Læs mere
skærebræt fra Rune Jakobsen
Bag med Ole, grønne og røde madsnegle
Det er sjovt med lidt leg i køkkenet, f.eks. kan du nemt bage nogle anderledes mad-snegle. Se evt. gerne en lille 29. sek. inspirationsvideo med Ole, de bager snegle: (link...
Læs mere