Bag med Ole, "smattet" marcipansnegl med vaniljecreme
Bager-Ole viser dig idag nogle lækre "smattede" marcipan-snegle. Vi bagte tidligere en mere "fast" snegl, som også var lækker. Men idag satte vi os for at bage en mere saftig snegl. Det lykkedes virkelig.
Du kan se Ole bage her (link til Youtube).
Det er en 4 min. video.
INGREDIENSER:
Dej til snegle:
1 liter lunken vand
200 g. gær ( ja, du læste rigtigt to hundrede)
900 g. hvedemel (ca. 900 gram)
2 tsk. salt
100 g. sukker
1 æg
200 g. smør
Remonce:
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. marcipan
Dertil 150 g. kage-creme, vi var rundhåndede og endte med at tilsætte måske 250 g. kagecreme, da målet var at få nogle smattede snegle.
Til kagecreme kan du enten bruge pulver-blanding eller lave det selv fra bunden.
Laver du det selv, skal du bruge:
2 spsk. maizena
2 dl. mælk
2 past. Æggeblommer
1 vaniljestang.
----
FREMGANGSMÅDE:
1.Marcipan-remonce:
Ingredienserne æltes til ensartet masse.
2. Vanilje-kage-creme:
Det nemmeste er at købe pulver kage-creme i supermarkedet og følge henvisningen på pakken. Alternativt kan du finde opskrift på nettet, eller bruge denne her:
Pisk 2 spsk. maizena ud i ½ dl. mælk. Tilsæt yderligere 1½ dl. mælk, så du har 2 dl. mælk i tykbundet gryde.
Skrab korn ud af 1 vaniljestang og tilsæt 2 past. Æggeblommer. Varm det roligt op på komfuret og pisk undervejs. Hold øje med at cremen tykner. Det må ikke brænde på. Stil til afkøling.
3. Bland remoncen med den kolde kage-creme, så du får en lind masse, der er nem at smøre ud. Stil til side.
4.Dej.
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser: salt, sukker, æg og 90% af melet.
Rør på maskinen på lav hastighed i ca. 2-3 min.
Tjek om dejen slipper fingrene. Hvis det er tydeligt at den stadig klistrer så tilsæt lidt mere mel.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed.
Lad dejen hvile på bordet ca. 15-20 min.
5.Rul dejen ud til rektangel ca. halv cm. tykkelse.
Tjek video for fremgangsmåde.
Smør remonce ud og drys evt. med kanel, som fordeles.
Rul til roulade og skær skiver i ca. 3 cm. tykkelse.
Læg snippen ind under på hver enkel snegl og læg på bagplade.
Brug evt. silikone-forme, som vi gør idag.
Lad dem efterhæve ca. 15 min.
Bag ved 190 grader i ca. 13-15 min. Hold øje med om bagværket er færdigt og lyserbunt.