Bag med Ole, sødmælksfranskbrød

Bag med Ole, sødmælksfranskbrød

Idag giver Ole dig inspiration til et klassisk sødmælksfranskbrød. 

Han bruger et gammelt bager-trick med vådt køkkenrulle for at fæstne birkes.

Du kan i video se hvordan han presser luften ud af dejen efter at den har hævet første gang.

Ole er bager og besøger Køkkenfreak 1-2 gange om ugen for at bage. 

I 2020 var Ole i arbejds-evne-afklaring. Det udmøntede sig i en førtidspension.

Du kan her i april få flere brød-opskrifter fra Ole. Vi plejer at bage mange kager, men i april vil vi køre et brød-tema.

---------------------------------------------------------------------------

OPSKRIFT:


- 6 dl. lunken sødmælk
- 50 g. gær
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 20 g. smør
- ca. 1 kg hvedemel


FREMGANGSMÅDE:

Opløs gær i lunken mælk, tilsæt salt, sukker, smør og mel, hold lidt af melet tilbage.

Rør på maskine ved lav hastighed i ca. 2 min. 

Tilsæt evt. mere mel så dej ikke klistrer til fingrene og slipper skålen, kør på maskinen hurtigt i ca. 4 min.

Form dejen til en kugle, dæk med viskestykke.

Lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.

Nu skal luften presses ud af dejen. Tjek video for fremgangsmåde.

Du skal folde og rulle dejen, så den passer til formen. Rul dejen i vådt køkkenrulle og derpå birkes.

Stil til hævning i ca. 30-40 min. igen, så dejen igen hæver til dobbelt størrelse.

Snit evt. i overfladen med en dej-snitte.

Bag ved 170 grader i ca. 40 min.

Brødet skal være lysebrunt og lyde hult når du banker på undersiden.



Andre læste også

Bag med Ole, svensk fladbrød
Bag med Ole, svensk fladbrød
Du kan bruge fladbrødet i en masse sammenhænge. Som morgenbrød med syltetøj, eller som tilbehør til aftensmaden.  Det er en meget nem lile lækker svensk sag!  Tjek vores vi...
Læs mere
Opskrift på sprøde brunkager
Opskrift på sprøde brunkager
Få Bager Oles opskrift på sprøde brunkagerForstil dig du sidder samlet med familien, i stuen, julekalenderen ruller over skærmen, kalenderlyset er tændt og roen er ved at i...
Læs mere