Bag med Ole, svensk fladbrød
Du kan bruge fladbrødet i en masse sammenhænge. Som morgenbrød med syltetøj, eller som tilbehør til aftensmaden. Det er en meget nem lile lækker svensk sag! Tjek vores video på Youtube her
Ole har boet og arbejdet som bager 19 år i Sverige. Han besøger Køkkenfreak 1-2 gange om ugen for at bage.
Tjek evt. vores playliste "Bag med Ole" på Køkkenfreaks Youtube kanal (pt. 91 videoer med Oles bage-projekter).
Du kan her i april få flere brød-opskrifter fra Ole. Vi har skiftet kage-bageri ud med et brød-tema her i april.
-------------------------------------
OPSKRIFT:
- 3 dl. vand
- 1 sk. tørgær
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- ca. 7,5 dl. hvedemel (vi brugte ølands-hvedemel)
FREMGANGSMÅDE:
Opløs tørgær i vandet. Lad det stå 15 min. inden du kommer de resterende ingredienser i.
Rør på maskine ved lav hastighed i ca. 2 min.
Tilsæt evt. mere mel så dej ikke klistrer til fingrene og slipper skålen, kør på maskinen hurtigt i ca. 4 min.
Form dejen til en kugle, dæk med viskestykke.
Lad dejen hæve i ca. 40-60 min, så den blive blødere mere luftig.
Del dejen ud i f.eks. 60 grams kugler og lad dem hæve igen i ca. 30 min.
Rul dej-kuglene ud med kagerulle til ca. 4-6 mm. tykkelse.
Steg og vend på varm pande i nogle minutter.