Bag med Ole, valnøddebrød og hævekurv til brød
26.
April
2022
Valnødbrød og hævekurv til brød
Ole bager i dag det brød som hans mor bagte til ham, da han selv var en lille purk.
Ole bager i dag det brød som hans mor bagte til ham, da han selv var en lille purk.
En gennemtestet opskrift (se nederst) gennem mere end 50 år.
Vi bruger i dag to typer af hævekurve til brød. Den ene er en hævekurv med klæde og den anden er uden et klæde, som vi bruger til, at drysse mel i.
Hævekurve til brød kan give dekorativt mønster til brødet og der er tendens til at brødet hæver bedre.
Det er fordi der kommer mere luft til det, i forhold til hvis brødet hævede i hård/fast plast eller metal skål.
Her i april kører vi brød-tema, i dag det 7. brød i rækken.
Se Ole bage valnødde-brødet her (link til Youtube)
Se Ole bage valnødde-brødet her (link til Youtube)
Tjek vores runde hævekurve her:

----
OPSKRIFT på VALNØDDEBRØD
INGREDIENSER:
2,5 dl. lunken vand
20 g. gær
300 g. hvedemel
60 g. grahamsmel
70 g. hakkede valnødder
(dette er til 1 brød, vi bagte dobbelt portion)

FREMGANGSMÅDE:
Opløs gær i den lunkne vand.
Tilsæt de to typer mel og hakkede valnødder.
Rør 2 min. på maskinen ved lav hastighed.
Kør 4-6 min. med hurtig hastighed til dejen slipper skålen.
Kom dejen ud på bordet. Form til kugle på bordet og tildæk med viskestykke til dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, det tager ca. 45 min.
Tryk luften ud af dejen og form igen kugle og lad dejen hæve i hævekurv.
Lad dejen hæve igen ca. 45 min. time, så den bliver let og luftig.
Bag i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 20 min. til bagværket er lysebrunt.
