Vi bringer 80'erne tilbage med chokoladekiksen over dem alle

Vi bringer 80'erne tilbage med chokoladekiksen over dem alle

Husker du denne klassikere fra 80'erne? 

Den anden dag faldt jeg, Martin, over en stak gamle Anders And blade. 

Der blev bladret lystigt igennem og minderne væltede frem. 

Pludselig ser jeg den.. 

En reklame, for en gammel klassiker... 
Mit mundvand begynder at løbe.. 

Reklamen jeg så, var for min barndoms favorit kiks - nemlig Chokobolo. 

 

Køkkenfreaks Bager-Ole diskede op med en opskrift på de lækreste, sprøde chokoladekiks, med en cremet og lækker midte - lige som jeg husker Chokobolo kiksene.



Var du også stor fan af chokoladekiksen? 

Vi har jo selvfølgelig gemt Oles opskrift på chokoladekiksene, så du kan servere de sprøde kiks til dine venner og familien. 

Chokolade kiksene er et sikkert hit - prøv fx at server dem til næste børnefødselsdag.

Før du giver dig i kast med de lækre chokoladekiks, skal du være opmærksom på at dejen til kiksene skal trække et døgn i køleskabet.

For at lave Chokoladekiksene, behøver du ikke at finde det store set-up frem. 

Kiksene er nemlig super simple at lave!

 

Opskrift på 'Chokobolo' Chokolade-kiks

Ingredienser

Kiks

500 g. mel

300 g. smør (stuetemperatur)

250 g. sukker

1 æg

½ tsk. hjortetaksalt

 

Chokoladecreme

85 g. smør

50 g. mørk chokolade

2 spsk. kakao

200 g. flormelis

1 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

Kiks

  • Kom alle ingredienserne til kiksen i en røre skål og kør det på mellem hastighed på en køkkenmaskine
  • Når dejen begynder at samle sig, sluk maskinen og saml dejen i hånden på bordet - dejen skal æltes mindst muligt
  • Sæt dejen på køl til dagen efter
  • Rul din dej ud i ca. 5 mm. tykkelse
  • Udstik dine kiks med en 4 cm. udstikker
  • Stik dine kiks med en gaffel (kan undværes)
  • Bag i ovnen i ca. 8 min. ved 185°C
  • Køl kiksene af

 

Chokoladecreme

  • Smelt smør og chokolade i et vand bad
  • Tilsæt flormelis og kakaopulver og rør rundt
  • Hvis cremen er for fast kan du tilføje en smule vand
  • Hæld cremen i en sprøjtepose og sprøjt et tyndt lag på halvdelen af kiksene
  • Luk din chokoladekiks med endnu en kiks 

Dine Chocobolo chokoladekiks er nu klar til at blive serveret!

Efter Ole og jeg havde lavet Chocobolo kiksene, blev jeg nødt til at undersøge, om firmaet der lavede Chocobolo stadig eksistere.

Og sørme så...

Jeg fandt ud af, at firmaet der producerede Chokobolo i 80'erne hed Oxford Biscuits.

 

Til min store overraskelse ligger der en afdeling af Oxford lige her i Svendborg. 

Jeg blev nødt til at kontakte Oxford for at høre, om Ole og jeg måtte komme på besøg og give dem en lille smagsprøve på vores Chocobolo kiks.

Oxfords direktør, Claus, sagde heldigvis ja tak, til vores tilbud. 

Se hvordan det gik til da vi tog en portion Chocobolo under armen og tog på besøg hos "Oxford".

 

 

Har du selv fået lyst til at lave de lækre chokoladekiks? 

Her er det udstyr vi brugte:

 

 

 

Andre læste også

Hvid brunsviger - Aalborg kage
Hvid brunsviger - Aalborg kage
Brunsviger som du aldrig har prøvet det førOle har medbragt en helt særlig opskrift.Kagen vi skal lave i dag, har Ole ikke set siden han blev udlært bager, i Odense, for 40...
Læs mere
Hindbærsnitter opskrift fra Køkkenfreak
Opskrift på Hindbærsnitter - Få Oles 100 år gamle opskrift
Oles opskrift på de bedste hindbærsnitterEfter vi havde lavet vores første video med Bager Ole, hvor vi bagte specier, væltede det ind med forslag til hvad Ole skulle bage ...
Læs mere