To opskrifter på glutenfri donuts

To opskrifter på glutenfri donuts

En kunde hos Donuts time ville have glutenfri donuts. Og på kundens foranledning kom Dines op til os, for at høre om vi kunne hjælpe. Vi gik selvfølgelig straks igang med opgaven og fik bagt test til Donut Time og Dines. Vi fandt ret hurtigt to forskellige opskrifter på nettet på glutenfri donuts. 


Nedenfor får du de to opskrifter fra to forskellige hjemmesider: 


Opskrift no. 1 (laura-marie.dk). Gi´r ca. 12 ml. størrelse donuts.

Ingredienser: 

  • 2 æg
  • 125 gram rørsukker
  • 175 Finax glutenfri mel
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 gram flydende smør
  • 75 gram mælk

De 2 æg og rørsukkeret piskes hvidt på maskine. Derpå tilsættes glutenfri mel og bagepulver, vaniliesukker og kardemomme. Det hele røres sammen. Derefter tilsættes den flydende smør og mælken. 


Dejen hældes i donutsformen og bages ved 175 grader forvarmet varmluft i ca. 10-15 min.
Hold øje og stik med kniv for at tjekke om de er færdigbagte. Derefter pyntede vi donuts'ne med chokolade eller glasur. Der findes mange indbydende opskrifter på www.laura-marie.dk.


Opskrift no. 2 (Maja Vase). Gi´r ca. 5 ml. størrelse donuts.

Ingredienser:

  • 120 g mandelmel
  • 30 g. rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 15 g. smeltet smør
  • 2 æg

Det hele balndes i en røreskål og piskes til en ensartet masse. Dejen hældes i donutsformen og bages ved 175 grader forvarmet varmluft i ca. 10 min.


Hold øje og stik med kniv for at tjekke om de er færdigbagte.

Tjek Maja Vases blog ud her (hvis du ikke allerede kender hende utrolige opskrifter + produkter). Her er masser af inspiration at hente til dine fremtidige bageprojekter.

 

Du kan finde donutsformene her:

Alminidelig størrelse: 

https://kokkenfreak.dk/collections/silikoneforme/products/silikomart-donuts 

Minidonutsform:

https://kokkenfreak.dk/collections/silikoneforme/products/silikomart-mini-donuts

Andre læste også

fastelavnsbolle semlor
Svenske fastelavnsboller - semlor
Ole har bagt svenske fastelavnsboller til de hjælpsomme medarbejdere i Click Foto butik i Gerritsgade i Svendborg.Denne opskrift giver 15 svenske fastelavnsboller også kald...
Læs mere
Æblekrans med remonce
Æblekrans med remonce
Æblekrans - Ole tryller med remonce og æblemos. Super lækker krans med remonce og æblemos - glem alt om tør kringle. Denne krans får dine smagløg til at synge.  Ingrediense...
Læs mere