Hjemmelavet Citronmåne med Bager Ole

Hjemmelavet Citronmåne med Bager Ole

Citronmånen – klassikeren over dem alle

På tankstationen, i supermarkedet og hos gourmet bageren...
Ja, citronmånen er til at finde over alt, og med god grund!

Kagen indeholder alt hvad man kan drømme om – saftig krumme, lækker smag og dejlig syre.

 

Vi har sammen med bager Ole lavet en helt klassisk citronmåne og vi har glædet os til at dele opskriften med dig.

Vi har valgt at dedikere denne citronmåne til en helt særlig fan – Laust, en skoledreng her fra Svendborg, der har et meget kært forhold til denne klassiker.

 

Kender du en, som Laust der har et helt særligt forhold til citronmåne?

Så er det bare med at hoppe i forklædet!

For ud over at være super lækker, er citronmåne noget af det mest simple du kan kaste dig ud i.

 

Den hjemmebagte citronmåne kan nok ikke holde sig lige så lang tid som den vakuumpakkede fra tanken, men hvis du bager den dagen inden den skal serveres, kan den sagtens holde sig frisk!

 

Opskrift på citronmåne

Ingredienser:

150 g. stuetempereret smør

140 g. sukker

1 citron

2 tsk. vaniljesukker

2 tsk. bagepulver

3 æg

150 g. mel

½ dl. mælk

Flormelis til glasur

Evt. gul farve til glasur (vi brugte denne fra Wilton)

 

Fremgangsmåde

Citronmånen

  • Ælt smør og sukker sammen i en skål
  • Riv skallen fra en citron og pres derefter saften – tilsæt til smør og sukkerblandingen
  • Tilsæt derefter vaniljesukker og bagepulver - Rør dejen grundigt sammen.
  • Pisk 1 æg i ad gangen
  • Tilsæt til sidst mel og mælk og pisk igen grundigt
  • Smør en springform med 20 cm. i diameter og hæld dejen i.
  • Bag ved i 170 grader i forvarmet ovn i ca. 35 min.

 

TIP:  Tjek med knivspids om kagen er færdigbagt, hænger der dej ved, skal den have lidt længere

Glasuren

  • Rør en anelse varmt vand ned i flormelis.
  • Tilsæt med en teske lidt vand ad gangen til glasuren har den ønskede konsistens
  • Tilføj evt. gult farve
  • Påfør glasuren på den afkølede kage

 

Vi håber, i kommer til at holde ligeså meget af Bager Oles Citronmåne som Laust og vi gør!

Se med da vi havde Ole forbi Køkkenfreak og bage citronmånen:

 

Andre læste også

Linse_dej_grundopskrift_fra_bager_Ole_Køkkenfreak
Linsedej - Bager Oles grundopskrift
Dejen med de mange mulighederOle har været bager og konditor i knap 20 år i Sverige.Her havde han en mentor. En 90 årig gammel bager der jævnligt kom og tjekkede op på, om ...
Læs mere
Bager Oles svenske rabarberkage
Bager Oles svenske rabarberkage
Kalenderen siger juni og vejret er blevet godt og solrigt. Derfor er Oles have er fyldt med lækre og syrlige rabarbere. De skal selvfølgelig bruges.Vi har bagt en luftig ra...
Læs mere