Hjemmelavet Citronmåne med Bager Ole
Citronmånen – klassikeren over dem alle
På tankstationen, i supermarkedet og hos gourmet bageren...Ja, citronmånen er til at finde over alt, og med god grund!
Kagen indeholder alt hvad man kan drømme om – saftig krumme, lækker smag og dejlig syre.
Vi har sammen med bager Ole lavet en helt klassisk citronmåne og vi har glædet os til at dele opskriften med dig.
Vi har valgt at dedikere denne citronmåne til en helt særlig fan – Laust, en skoledreng her fra Svendborg, der har et meget kært forhold til denne klassiker.
Kender du en, som Laust der har et helt særligt forhold til citronmåne?
Så er det bare med at hoppe i forklædet!
For ud over at være super lækker, er citronmåne noget af det mest simple du kan kaste dig ud i.
Den hjemmebagte citronmåne kan nok ikke holde sig lige så lang tid som den vakuumpakkede fra tanken, men hvis du bager den dagen inden den skal serveres, kan den sagtens holde sig frisk!
Opskrift på citronmåne
Ingredienser:
150 g. stuetempereret smør
140 g. sukker
1 citron
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
3 æg
150 g. mel
½ dl. mælk
Flormelis til glasur
Evt. gul farve til glasur (vi brugte denne fra Wilton)
Fremgangsmåde
Citronmånen
- Ælt smør og sukker sammen i en skål
- Riv skallen fra en citron og pres derefter saften – tilsæt til smør og sukkerblandingen
- Tilsæt derefter vaniljesukker og bagepulver - Rør dejen grundigt sammen.
- Pisk 1 æg i ad gangen
- Tilsæt til sidst mel og mælk og pisk igen grundigt
- Smør en springform med 20 cm. i diameter og hæld dejen i.
- Bag ved i 170 grader i forvarmet ovn i ca. 35 min.
TIP: Tjek med knivspids om kagen er færdigbagt, hænger der dej ved, skal den have lidt længere
Glasuren
- Rør en anelse varmt vand ned i flormelis.
- Tilsæt med en teske lidt vand ad gangen til glasuren har den ønskede konsistens
- Tilføj evt. gult farve
- Påfør glasuren på den afkølede kage
Vi håber, i kommer til at holde ligeså meget af Bager Oles Citronmåne som Laust og vi gør!
Se med da vi havde Ole forbi Køkkenfreak og bage citronmånen: