Korrekt vedligeholdelse af silikoneforme.

Korrekt vedligeholdelse af silikoneforme.

Silikoneforme kan både bruges til at bage og fryse i. Du kan bage alle former for kage og brød i silikoneformen. Du kan også lave de flotteste islagkager med flere forskellige slags is i silikoneformen. Silikoneformene er også gode at lave moussekager med glaze overtræk i. 

Fælles for alle typer af kager er, at de skal være ret faste i det, når du skal have kagen ud af formen. En moussekage skal have været en tur i fryseren og være frossen, før du kan få den ud af formen. Silikoneformen er så elastisk, at du bare kan vende vrangen ud af formen. Flødebollerne på billedet er lavet i en silikoneform.

Inden du tager silikoneformen formen i brug er det en god ide at vaske den godt af og derefter smøre den med neutral olie. Så forlænger du levetiden på formen.

Hvis du skal bage en kage i formen, kan du også smøre den med olie, det vil give kagen en mere sprød skorpe.

For bare et par år siden gav flere rådet om at du skulle varme din silikoneform igennem inden du brugte den, for at brænde evt. gemte giftstoffer af. Dette er ikke noget, du overhovedet skal bekymre dig om længere.
Silikoneformene fra Silikomart er alle lavet af fødevare godkendt silikone uden giftstoffer. Du kan tjekke om silikoneformen er af ordentlig kvalitet ved at folde et stykke af formen mellem to fingre. Kommer der en hvid stribe, så har fabrikken ikke gjort arbejdet godt nok og der er giftstoffer i formen. Den slags skal du gå udenom.

Disse silikoneforme fra Silikomart kan tåle fra minus 60 grader og op til 230 grader. Formen kan bruges både i ovn og fryser. Jeg vil ikke anbefale at bruge silikoneformen under grillen i ovnen. Det kan hurtigt blive for varmt.

Rengøring af silikoneformene er der delte meninger om. Nogle anbefaler at du ikke bruger opvaskemiddel, andre skriver at det kan du sagtens. Du kan tilmed vaske silikoneformen i opvaskemaskinen.

 

Mine anbefalinger er følgende:

1. Din silikoneform er fedtet efter brug. Du skal vaske den med varmt vand og IKKE opvaskemiddel. Opvaskemidlet tørrer formen ud. Selvom du har vasket formen kan den stadig godt virke fedtet bagefter. Det gør ikke så meget, så tørrer formen ikke ud.

2. Selvom producenten skriver at du godt kan vaske den i opvaskemaskinen, vil jeg ikke anbefale det. Jeg har prøvet det og jeg syntes silikoneformen, fik nogle grimme hvide skjolder. 

3. Opbevar silikoneformen i en pose eller plastikboks. Det er kun for at den ikke skal blive beskidt igen. Den er stadig lidt fedtet og kan derfor godt tiltrække støv og hurtigt komme til at være beskidt igen.

 

Andre læste også

Køkkenfreak er flyttet til nye større lokaler.
Køkkenfreak er flyttet til nye større lokaler.
Så er vi tilbage efter en lang periode uden blogindlæg. Der er sket rigtig mange ting i det sidste halve år. Den største ting er, at vi har flyttet butikken til større loka...
Læs mere
Shun Premier en fantastisk kniv.
Shun Premier en fantastisk kniv.
Ny knivskarp kniv serie er landet i butikken Her i weekenden var jeg forbi min knivpusher i København. Han lokkede mig til at prøve en ny knivserie fra japanske Kai Shun, n...
Læs mere