Linsedej - Bager Oles grundopskrift
Dejen med de mange muligheder
Ole har været bager og konditor i knap 20 år i Sverige.
Her havde han en mentor. En 90 årig gammel bager der jævnligt kom og tjekkede op på, om Ole havde styr på bageriet.
Opskriften på linse dejen er fra denne gamle bagermester, så opskriften har mindst 100 år på bagen.
Nu deler Ole den med dig, så du selv kan bruge den til at fremtylle det lækreste bagværk.
Opskrift på linse dej
Ingredienser:
500 g. mel
300 g. smør ved stuetemperatur
250 g. sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne i en skål og kør det på mellem hastighed på din røremaskine
- Når det begynder at samle sig i skålen, så sluk og saml den sidste smule i hånden på bordet
- Det gælder om at dejen bliver æltet mindst muligt
- Pak dejen ind i film og kom den på køl i 1-2 timer og gerne natten over
- Linsedejen er nu klar til brug
TIP: Linsedejen kan sagtens fryse ned, på den måde har du altid en dej ved hånden, når bage lysten melder sig.
Mangler du inspiration til hvad du skal bruge din linsedej til?
Så hop ind forbi vores YouTube kanal. Her har vi samlet en liste med alle vores favorit linse dejs opskrifter.
Vi glæder os til at se hvad du har valgt at bruge din linse dej til!
Sådan så det ud sidst vi lavede linse dejen med Ole:
Har du fået lyst til at lave småkager som i videoen?
Så finder du vores udvalg af kageudstikkere, pynt og farve her:
Se vore glitter, støv og krymmel her