Mariebollen i en nyfortolkning,

Mariebollen i en nyfortolkning, "Bag med Ole"

Kender du en "Mariebolle" ?
Ole bager i dag en nyfortolkning, vi bager nemlig  vandbakkelsen og mørdejen hver for sig.
Normalt bages de sammen. Vi anretter mørdejs-småkagen øverst, den sidder fast via lidt flødeskum, hvor vi har blandet lidt brombær-syltetøj i.
Det smagte så lækkert, luftigt og frisk, ummmmmm.

Se video her (link til Youtube) hvor Ole viser processen.

Ingredienser:

Fyld:
2,5 dl. fløde
 2-3 spsk. syltetøj

Vandbakkelser: (lille portion, 7-8 stykker)
1,25 dl. vand
62 g. smør
62 g. mel
2 æg

Linsedej: (lav den dagen i forvejen og opbevar i køleskab)
250 g. mel
150 g. smør
125 g. sukker
1 lille æg
½ tsk. hjortetaksalt
Denne mængde giver dig en del dej. Der skal ikke bruges så meget dej til de enkelte småkager, som du ser i denne video.
Det vi siger er: lav denne dej mængde, og bag så nogle projekter i den kommende tid. Frys resten af dejen ned til en anden god gang. Du kan f.eks. bruge dejen til Napoleons-hatte, tærter mm. Tjek evt. Youtube og vores playliste med ”Køkkenfreak specifikt linsedej”. Ole og jeg har bagt mere end projekter, hvor vi bruger denne linsedej!

Fremgangsmåde:
Vandbakkelser: smelt smør i vand. Tag bort fra komfur, pisk mel ned i, lidt af gangen. Og det samme med ægget, tilsæt 1 æg, pisk til ensartet masse og tilsæt et æg mere. Kom det op i en sprøjtepose med stjerne-tyl. Sprøjt ud på bagepapir eller silikonemåtte og bag ved 200 grader i ca. 25 min. Åben ikke ovnen undervejs, da de så kan falde sammen. De skal være lysebrune for at være færdige.

Linse-dej:
Kom alle ingredienserne i en røreskål og kør det på mellemhastighed på maskinen
Det er en fordel hvis smørret er rum-tempereret før det kommes i skålen.
Når det begynder at samle sig i skålen, så sluk og saml dejen den sidste smule i hånden på bordet.
Det gælder om at dejen bliver æltet mindst muligt. Læg dejen på køl til senere bagning, helst til næste dag.  
Dejen kan også helt fryses ned.
Rul dejen ud til ca. 5 mm.  og udstik til småkager. Vend evt. den side der vender opad i sukker.
Bag ved 200 grader i ca. 8-10 min. til de er lysebrune i kanten.

Fyld:
Pisk flødeskum, bland lidt syltetøj i.

Anretning:
Skær vandbakkelsen over. Kom flødeskum i midten og lidt på toppen. Sæt småkage øverst, (se video som inspiration)

musik: @iksonmusic - "dear Autumn"

Andre læste også

Køkkenkniv vs Hækkesaks
Køkkenkniv vs Hækkesaks
Hvad er forskellen på dem?En hækkesaks bruger man kun en gange om året, men folk investerer stadig mange penge i den!Til modsætning bruges en kniv næsten hver eneste dag, m...
Læs mere
Statens udsendte video-folk smager Bager-Oles brunsviger
Statens udsendte video-folk smager Bager-Oles brunsviger
Bager-Ole viser os i dag en "brunsviger-snegl"!1) Dejen rulles ud i rektangel2) remoncen smøres på 3) rul en roulade4) rouladen skæres op i skiver5) de kommes i en cylinder...
Læs mere