Medaljer med hindbær 16 stk.

Medaljer med hindbær 16 stk.

Disse super lækre hindbær medaljer er nemme at lave. De er ikke så tunge i smagen som den traditionelle medalje med kagecreme i midten. Så har du lidt hindbærsyltetøj i skabet er det bare at gå igang. 

 

Ingredienser til 16 medaljer med hindbær

½ Liter piskefløde
1 glas hindbærsyltetøj
Linse-mørdej (se nedenfor)
En bakke friske hindbær
100 gr. smeltet chokolade
100 gr. flormelis

Fremgangsmåde

1. Linse-småkagebund:

  • 500 g. hvedemel
  • 300 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. hjortetaksalt

Ovenstående blandes og køres kort i en foodprocessor. Har du ikke en foodprocessor blander du det blot i hånden. Husk ikke at ælte det for meget.

Mørdejen rulles ud på bordet i ca. ½ cm tykkelse. Så tager du en riflet udstikker og udstikker runde kager. Vi har brugt en med Ø 7 cm. Du vælger selv hvor store eller små dine medaljer skal være. Derefter bages mørdejskagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 8-10 min. Køl kagerne helt af på en bagerist. 



2. Glasur


Rør flormelis op med lidt varmt vand. Du kan med fordel dosere mængden af vand forsigtigt med en teske. Der skal virkelig lidt vand til.

Smør 8 færdigbagte mørdejs-kager med et tyndt lag glasur.



3. Chokolade


Smelt chokolade over vandbad og pensl de 8 færdigbagte mørdejs-kager, som ikke har glasur på sig, med et lag chokolade og lad det størkne.



4. Fyld


Pisk flødeskum og del flødeskummet op i to skåle fordelt ca. 70% i en skål og 30 % i en anden skål. 


I skålen med 30% mængde tilsættes ca. en tredje del glas hindbærsyltetøj og der røres godt rundt.


Ønskes stærkere smag kan du bruge halvdelen af glasset. Smag på det.
Stil hindbørflødeskummet i køleskabet mindst i 30 min.


Derefter sprøjter du via sprøjtepose hindbærflødeskummet ud midt på bunden med det størknede chokolade.

Put det resterende flødeskum i en sprøjtepose med stjerne tylle og sprøjt det rundt om hindbærcremen.



5. Finish


Læg den mørdejsbund med glasur oven på flødeskummet som låg og afslut med en lille omgang flødeskum på toppen og sæt øverst et frisk hindbær.

 

Vi har til fremstillingen af disse medaljer brugt følgende udstyr: 

Rifletudsikker https://kokkenfreak.dk/products/riflet-udstikker

Kagerulle af bøg: https://kokkenfreak.dk/collections/kageruller/products/kagerulle-af-bog 

Sprøjtepose: https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/sprojtepose-forskellige-storrelser 

Stjernetylle: https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/stjerne-tylle-1-1-cm-med-8-takker

Bagemåtte til udrulning af mørdej: https://kokkenfreak.dk/collections/bagematter/products/bagematte

Andre læste også

Pande guide
Pande guide
Jeg har i butikken valgt at have forskellige stegepander til de forskellige stegeopgaver i et køkken. Jeg synes ikke der er en type pande som virker perfekt til alle stegeo...
Læs mere
Svenske fastalavnsboller - semlor
Svenske fastalavnsboller - semlor
Ole bager svensk fastelavnsbolle til de hjælpsomme medarbejdere i Click Foto butik i Gerritsgade i Svendborg.Denne opskrift giver 15 svenske fastalavnsboller også kaldet Se...
Læs mere