Ole's Gulerodskage
Sund gulerodskage eller næsten da. Her får du opskriften på en saftig og lækker gulerodskage. Vi lavede dobbelt portion topping, for det smager vildt godt. Dette er Oles bud på en sund januar med grøntsager.
Opskrift:
1. Hæld følgende i en røreskål:
- 4 æg
- 300 g. farin
- 2 dl. olie (raps, vindrue)
Røres nogle minutter på maskine til det er luftigt.
2. Tilsæt derefter følgende:
- 275 g. hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 375 g. revet gulerod
- en håndfuld nødder (og eller rosiner)
Rør grundigt rundt med grydeske.
3. Hæld massen i en smurt form.
Vi har her brugt vores firkantede form med løs bund. Du finder den her:
https://kokkenfreak.dk/collections/bageforme-1/products/firkantet-bageform-non-stick-belaegning
Bag kagen ved 180 grader i varmluft i ca. 45 min.
Tjek med kniv/pind om dej hænger ved inden ud tager den ud. Ellers skal den have lidt mere.
4. Lad kagen afkøle før toppingen kommes på.
Toppingen består af:
- 200 g. Philadelphia neutral flødeost.
- 50 flormelis
- 2 tsk. citron skal
- 2 tsk. saft.
Mix disse i skål, og pisk med piskeris.
Til at spræjte toppingen ud med brugte vi en Saint Honore tylle. Den finder du her:
https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/tylle-saint-honore-20-mm
Vi lavede faktisk dobbelt topping efter, at Ole var gået.
Toppingen smager kanon godt, så vi lavede altså dobbelt portion.
Du kan se video af hvordan vi laver gulerodskagen her: