Ole's Gulerodskage

Ole's Gulerodskage

Sund gulerodskage eller næsten da. Her får du opskriften på en saftig og lækker gulerodskage. Vi lavede dobbelt portion topping, for det smager vildt godt. Dette er Oles bud på en sund januar med grøntsager.

 

1. Opskrift:

Hæld følgende i en røreskål:
- 4 æg
- 300 g. farin
- 2 dl. olie (raps, vindrue)
Røres nogle minutter på maskine til det er luftigt.

 

2. Tilsæt derefter følgende:


- 275 g. hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 375 g. revet gulerod
- en håndfuld nødder (og eller rosiner)
Rør grundigt rundt med grydeske.

 

3. Hæld massen i en smurt form


Vi har her brugt vores firkantede form med løs bund. Du finder den her:

https://kokkenfreak.dk/collections/bageforme-1/products/firkantet-bageform-non-stick-belaegning

 

Bag kagen ved 180 grader i varmluft i ca. 45 min.
Tjek med kniv/pind om dej hænger ved inden ud tager den ud. Ellers skal den have lidt mere.

 

4. Lad kagen afkøle før toppingen kommes på


Toppingen består af:

- 200 g. Philadelphia neutral flødeost.
- 50 flormelis
- 2 tsk. citron skal
- 2 tsk. saft.

Mix disse i skål, og pisk med piskeris.

Til at sprøjte toppingen ud med brugte, vi en Saint Honore tylle. Den finder du her: 

https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/tylle-saint-honore-20-mm

Vi lavede faktisk dobbelt topping efter, at Ole var gået.
Toppingen smager kanon godt, så vi lavede altså dobbelt portion. 

Du kan se video af hvordan vi laver gulerodskagen her: 

https://www.youtube.com/watch?v=afagTvxjVDY 

Andre læste også

To opskrifter på glutenfri donuts
To opskrifter på glutenfri donuts
En kunde hos Donuts time ville have glutenfri donuts. Og på kundens foranledning kom Dines op til os, for at høre om vi kunne hjælpe. Vi gik selvfølgelig straks igang med o...
Læs mere
Statens udsendte video-folk smager Bager-Oles brunsviger
Statens udsendte video-folk smager Bager-Oles brunsviger
Bager-Ole viser os i dag en "brunsviger-snegl"!1) Dejen rulles ud i rektangel2) remoncen smøres på 3) rul en roulade4) rouladen skæres op i skiver5) de kommes i en cylinder...
Læs mere