Ole's Gulerodskage

Ole's Gulerodskage

Sund gulerodskage eller næsten da. Her får du opskriften på en saftig og lækker gulerodskage. Vi lavede dobbelt portion topping, for det smager vildt godt. Dette er Oles bud på en sund januar med grøntsager.

 

Opskrift:

1. Hæld følgende i en røreskål:
- 4 æg
- 300 g. farin
- 2 dl. olie (raps, vindrue)
Røres nogle minutter på maskine til det er luftigt.

 

2. Tilsæt derefter følgende:


- 275 g. hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 375 g. revet gulerod
- en håndfuld nødder (og eller rosiner)
Rør grundigt rundt med grydeske.

 

3. Hæld massen i en smurt form.


Vi har her brugt vores firkantede form med løs bund. Du finder den her:

https://kokkenfreak.dk/collections/bageforme-1/products/firkantet-bageform-non-stick-belaegning

 

Bag kagen ved 180 grader i varmluft i ca. 45 min.
Tjek med kniv/pind om dej hænger ved inden ud tager den ud. Ellers skal den have lidt mere.

 

4. Lad kagen afkøle før toppingen kommes på.


Toppingen består af:


- 200 g. Philadelphia neutral flødeost.
- 50 flormelis
- 2 tsk. citron skal
- 2 tsk. saft.

Mix disse i skål, og pisk med piskeris.

Til at spræjte toppingen ud med brugte vi en Saint Honore tylle. Den finder du her: 

https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/tylle-saint-honore-20-mm

Vi lavede faktisk dobbelt topping efter, at Ole var gået.
Toppingen smager kanon godt, så vi lavede altså dobbelt portion. 

Du kan se video af hvordan vi laver gulerodskagen her: 

https://www.youtube.com/watch?v=afagTvxjVDY 

Andre læste også

Smattet kanelstang
Smattet kanelstang
Vi har droppet den sunde januar og har nu kastet os over kanelstangen. Jeg syntes godt de nogle gange kan være lidt tørre, men ikke denne her udgave. Lækker snasket. Først ...
Læs mere
Et liv uden kaffe - Nej tak!
Et liv uden kaffe?Nej, det kan vi ikke forestille os!For 2 uger siden var vi på ferie i Italien og boede i en slags hytte/mobile-home. Te-køkkenet var rimelig intermistisk,...
Læs mere