Opskrift på florentinere med appelsinsmørcreme

Opskrift på florentinere med appelsinsmørcreme

De bedste florentinere med appelsinsmørcreme.

 

Er du også helt vild med nødder og konditorkager? Så er den her opskrift lige noget for dig!

 

Ole har nemlig været forbi Køkkenfreak og bagt florentinere med appelsinsmørcreme.

 

En florentiner er en sprød nøddesmåkage, dyppet i chokolade og her – samlet med en appelsinsmørcreme.

 

Florentinerne skulle bruges til to formål. Den ene halvdel skulle blive til en klassisk konditorkage, med en smørcreme. Den anden halvdel skulle bruges til bund i flødeboller.

I Køkkenfreak skal vi nemlig meget snart afholde flødebollekursus.
Line skulle derfor teste om denne opskrift på florentinere kunne bruges som bund til flødebollerne. Og vi kan allerede afsløre, at det kan de sagtens!

Hvis du vil lære at lave dine egne flødeboller, kan du læse mere om vores flødebollekursus her.

Besøg i køkkenet 

Midt i optagelserne til Bag med Ole, kom en dreng og en mand forbi, da florentinerne næsten var færdige.

De blev inviteret ind i køkkenet til en smagsprøve på florentinerne med smørcreme og de var ikke skuffede efter smagsprøven!

Drengen var vildt begejstret og det samme var manden. Du kan se deres fantastiske reaktion i videoen, i bunden af bloggen.

 

Jeg, Martin, var også vildt begejstret, hold nu op, hvor smagte de godt!

Det er Oles og min video nr. 74, med ’Bag med Ole’, og disse florentinere med appelsin smørcreme er det bedste, Ole til dato har lavet her i Køkkenfreak.

 

Du skal ikke snydes for denne fantastiske opskrift. Jeg håber, at du bliver lige så vild med florentinerne, som vi er blevet!

 

 

florentinere med smørcreme bliver samlet

 

Opskrift på Florentinere med appelsin smørcreme

Giver ca. 20 stk.

Ingredienser

Florentiner:

100 g pistacienødder
200 g mandler
100 g hasselnødder
200 g smør
200 g sukker
8 spsk. fløde
2 tsk vanille
½ tsk.  Salt

Smørcreme:

200 g. smør ved stuetemperatur
300 g. flormelis
Skallen af 2 økologiske appelsiner
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt

Pynt:

200 g. mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

  • Hak nødderne groft
  • Put smør, sukker og fløde i en gryde
  • Varm blandingen op til smørret er smeltet og temperaturen er lige under kogepunktet – rør godt undervejs
  • Tilsæt nødder og salt
  • Rør nødder og sukkermassen godt sammen til en jævn masse.
  • Vi bagte florentinerne i en silikoneform, da det er det klart letteste.
    • Sæt en teskefuld af massen ned i hvert hul
    • Alternativt kan du lave dem på en bageplade med bagepapir, sæt dejen med en teske, vær opmærksom på at dejen flyder ud under bagning.
  • Bag florentinerne i ca. 10 min. ved 180 °C, til de er gylden i kanten
  • Lad florentinerne køle helt af, inden du samler dem, eller servere dem

 

Smørcreme:

  • Pisk smør, flormelis og appelsinskal til det har din ønskede konsistens
  • Sæt cremen på køl

 

Sådan samler du florentinerne:

  • Smelt chokolade
  • Tag en Florentine og dyp halvdelen af kagen i chokoladen
  • Gentag til alle florentinerne har fået en omgang chokolade
  • Lad chokoladen størkne
  • Brug en sprøjtepose til at dosere din smørcreme på halvdelen af florentinerne
  • Sæt ”låg” på, med de resterende florentiner, uden creme
  • Dine florentinere er nu klar til at blive serveret

 

Florentinere bliver sat i silikoneform

Mange tak til Kagefryd.dk for inspiration, til de lækre florentinere. 

I denne opskrift har vi valgt at bruge pistacienødder, mandler og hasselnødder.

Du kan bruge, de nødder du har lyst til eller ligger inde med. 
Det kan være en god måde at få tømt ud i sine nødderester på.
Du kan fx bruge valnødder, pekannødder eller cashewnødder.
Hvis dine rester består af nøddeflager, fx mandelflager eller hasselnøddeflager, kan disse også sagtens bruges.

Florentinere med smørcreme er et sikkert hit og er superlækkert.
Hvis du vil have det mere simpelt, kan du undlade smørcremen og blot servere florentinerne som en småkage til kaffen.
De er så lækre i sig selv, så det kan de sagtens bære.

Se med da vi bagte florentinere og se vores gæsters reaktion:

 

 Skal du selv lave florentinere, vi anbefaler dette udstyr:

 

 

Andre læste også

Bager Oles svenske rabarberkage
Bager Oles svenske rabarberkage
Kalenderen siger juni og vejret er blevet godt og solrigt. Derfor er Oles have er fyldt med lækre og syrlige rabarbere. De skal selvfølgelig bruges.Vi har bagt en luftig ra...
Læs mere
medaljer hindbær flødeskum
Medaljer med hindbær og flødeskum
Disse super lækre hindbær medaljer er nemme at lave. De er ikke så tunge i smagen som den traditionelle medalje med kagecreme i midten. Så har du lidt hindbærsyltetøj i ska...
Læs mere
Hindbærsnitter opskrift fra Køkkenfreak
Opskrift på Hindbærsnitter - Få Oles 100 år gamle opskrift
Oles opskrift på de bedste hindbærsnitterEfter vi havde lavet vores første video med Bager Ole, hvor vi bagte specier, væltede det ind med forslag til hvad Ole skulle bage ...
Læs mere
fastelavnsbolle semlor
Svenske fastelavnsboller - semlor
Ole har bagt svenske fastelavnsboller til de hjælpsomme medarbejdere i Click Foto butik i Gerritsgade i Svendborg.Denne opskrift giver 15 svenske fastelavnsboller også kald...
Læs mere