Opskrift på Napoleonshatte - Få Oles hemmelige trick

Opskrift på Napoleonshatte - Få Oles hemmelige trick

Den bedste opskrift på Napoleons hatte

Bager Ole har igen været forbi os, her i Køkkenfreak.
Vi elsker når Ole kommer og bager sammen med os.

Ole kan ikke længere arbejde som bager, pga. skade i nakke og skuldre.
Vi er glade for at han vil bruge et par timer om ugen sammen med os, så vi sammen kan give jer en masse lækre opskrifter.
Så får Ole også mulighed for at dele alt sin erfaring som bager, med os alle sammen.

Udover at vi selvfølgelig skal smage på alle de lækre kager der bliver bagt, så er det bare helt vildt hyggeligt at lave videoer sammen med Ole!

Denne gang har vi bagt Napoleonshatte.


Napoleonshatten har mange år på bagen.
Den blev første gang nævnt i kogebøger 1856.
Navnet stammer selvfølgelig fra Napoleons karakteristiske hat, som kagen har taget form som.

En Napoleonshat er til at finde hos de fleste bagere, og det kan vi godt forstå!
For selvom kagen er meget simpel, er den super lækker - og heldigvis for dig, også nem at lave selv.

Efter mange år som konditor, har Ole lavet tusindvis af napoleonshatte.
Vi spurgte derfor om han ikke havde lyst til at dele sin opskrift på napoleonshatte med os.

I videoen vi lavede med Bager Ole, viser han et godt trick, så du nemt kan forme dine napoleonshatte, så de bliver lige så flotte som dem hos bageren.
Videoen finder du under opskriften.


Dejen Ole bruger til Napoleonshattene kan også bruges til at lave alt fra småkager til hindbærsnitter - Så lav endelig rigeligt.
Dejen kan fryses ned, så du nemt kan kaste dig ud i en af Oles andre opskrifter med linsedej, en anden dag.

Vi har samlet alle vores videoer med Bager Oles opskrifter, med linsedej her

Opskrift på Napoleonshatte

Giver ca. 32 stk.


Ingredienser:


Linsedej
500 g. mel

300 g. smør ved stuetemperatur

250 g. sukker

1 æg

½ tsk. hjortetaksalt

Fyld og bund


200 g. Marcipan


110 g. flormelis


1 Æggehvide


200 g. mørk chokolade


10 g. palmin (valgfrit)


Fremgangsmåde:

  • Kom alle ingredienserne i en skål og kør det på mellem hastighed på din røremaskine

 

  •  Når det begynder at samle sig i skålen, så sluk og saml den sidste smule i hånden på bordet

 

  •  Det gælder om at dejen bliver æltet mindst muligt

 

  •  Pak dejen ind i film og kom den på køl i 1-2 timer og gerne natten over

 

  •  Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4 mm.

 

  •  Brug en rund udstikker til at udforme dine napoleonshatte

 

  • Bland marcipan, flormelis og æggehvide, til en ensartet dej, i en skål,

 

  • Rul dejen ud i pølser á 150 g. stk.

 

  • Skær hver rulle ud i lige store 10 stykker og rul stykkerne til små kugler

 

  • Nu skal dine napoleonshatte formes - Se evt. video i bunden (fra 2:45 min. inde)

 

  • Fold din linsedeje op omkring macipankugen med ét tryk tre steder, på én gang.

 

  • Brug venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger

 

  • Bag dine napoleonshatte ved 210°C i 7-8 minutter eller til de er blevet gyldenbrune

 

  • Smelt langsomt og forsigtigt din chokolade, tilføj palmin

 

  • Dyp dine napoleonskager i chokoladen, skrab dem let af på kanten, så kagen kun får et tyndt lag chokolade

 

  • Læg de nydyppede napoleonskager på et ark bagepapir, og lad chokoladen tørre


TIP: Linsedejen kan sagtens fryse ned, på den måde har du altid en dej ved hånden, når bagelysten melder sig.



Se vores video med Bager Ole

(Pssst... Ole giver dig hans trick til at forme dine napoelonshatte perfekt!)

 

 

Skal du lave dine egne Napoleonshatte?

Da vi bagte med Ole brugte vi dette udstyr:

 

Andre læste også

Hindbærsnitter opskrift fra Køkkenfreak
Opskrift på Hindbærsnitter - Få Oles 100 år gamle opskrift
Oles opskrift på de bedste hindbærsnitterEfter vi havde lavet vores første video med Bager Ole, hvor vi bagte specier, væltede det ind med forslag til hvad Ole skulle bage ...
Læs mere
Opskrift på Skorper - med et lille tvist
Få Oles opskrift på de sprøde og lækre skorperSkorper er den perfekte sidemakker til din kaffe. Du kender den sikkert allerede som den lille kage man får med kaffen, caféen...
Læs mere