Rabarbertærte _ Bag med Ole. Køkkenfreak har en masse tærteforme til dig

Rabarbertærte _ Bag med Ole. Køkkenfreak har en masse tærteforme til dig

Rabarbertærte bagt i tærteform med løs bund

Sprød tærte med syrlig frugt og cremefraishe… dertil te eller kaffe …
Det er nemt at lave selv og det er fed fornemmelse, hvis man bruger sine egne råvarer fra egen have. Eller måske kender man en, som har et kæmpe æble-træ, eller mange rabarber, som man kan få fra.

Køkkenfreak har en masse forskellige tærteforme. De kommer i forskellige størrelser så du kan lave små appetitlige tærter, som passer til 1 person, altså mini tærteforme.
Du kan også bage de klassiske store tærter i runde forme, eller måske vælge en utraditionel aflang, firkantet, eller måske en form, der ligner et æble, eller et hjerte!
Hos Køkkenfreak finder du især: tærteform med løs bund. Det sikrer at du altid for din tærte ud af formen. Du kan servere en flot tærte med riflet kant til din familie, venner eller til de gæster, der kommer på besøg.

Lidt nørde-info omkring formene…
Overordnet har vi hos Køkkenfreak to typer forme, forme med non-stick belægning og forme uden belægning.
For begge to gælder det at du ikke skal komme dem i opvaskemaskinen.
Belægningsformene er nemmere at rengøre. De er faktisk virkelig nemme at rengøre.
De andre forme skal nogle gange stå lidt i blød, alt efter hvilken dej du har bagt. Formene uden belægning giver dig dog en skarpere riflet kant. Så hvis du går ekstra op i udseende og måske skal tage billeder af kagen vil vi anbefale forme uden belægning.

Kig på Køkkenfreaks hjemmeside her og lad dig inspirere af et hav af forme til sen-sommerens tærter.

I dagens video bager Ole i 3 tærteforme.


Rabarbertærte 

Ingredienser:

Linsedej:
(lav den dagen i forvejen og opbevar i køleskab)
250 g. mel
150 g. smør
125 g. sukker
1 lille æg
½ tsk. hjortetaksalt
Denne mængde gav 2 store og 3 små tærter, som du kan se i video. Det vi siger er: lav denne dej mængde, bag nogle tærter og frys resten af dejen ned til en anden god gang.

Rabarber:
Nogle stængler

Marcipan-remonce:
150 g marcipan
200 g. sukker
200 g. smør

Marcipan-topping:
lidt marcipan og lidt vand.


Fremgangsmåde:

Linsedej.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og kør det på mellemhastighed på maskinen
Det er en fordel hvis smørret er rum-tempereret før det kommes i skålen.
Når det begynder at samle sig i skålen, så sluk og saml dejen den sidste smule i hånden på bordet.
Det gælder om at dejen bliver æltet mindst muligt. Læg dejen på køl til senere bagning, helst til næste dag.  
Dejen kan også helt fryses ned.
Rul dejen ud til ca. 5 mm. tykkelse og læg i tærte-formen. Tjek video for fremgangsmåde.

Marcipan-remonce.
Kom de 3 ingredienser i en skål og ælt til ensartet masse. Kom massen i en sprøjtepose og tryk ud på linse-dejen i et jævnt lag.
 
Rabarber.
Skyl et par stængler rabarber, skær nederste stykke fra og hak til den størrelse, du synes om. Fordel oven på linse-dej og remoncen.


Topping til tærten.
Marcipan-topping. Kom lidt marcipan i en skål og tilsæt en smule vand med en spiseske. Ælt til du får en sprøjtebar masse. Pas på med ikke at tilsætte for meget vand. Kom evt. massen i en sprøjtepose og fordel ud over tærten.

Gitter af linsedej. Skær lange strimler af linsedejen og læg i gitter øverst.

Crumble. Bland lidt havregryn, sukker, smør og vaniljesukker så det klistret sammen. Nuller det ud over tærten.


Bag ved ca. 190 grader i ca. 15 min. Hold øje med om den bliver lysebrun og ser færdigbagt ud.

Underhold dig selv, mens ovnen gøre sit arbejde:) Hop in på Køkkenfreaks hjemmeside her og lad dig inspirere af et hav af forme til sen-sommerens tærter.

Andre læste også

Appelsinsnegl, vi bruger rivejernsbox og appelsin-presser
Appelsinsnegl, vi bruger rivejernsbox og appelsin-presser
Du har sikkert aldrig prøvet en "appelsin-snegl"? Bager-Ole viser dig idag, hvordan du bager en. Den er frisk og lækker - maricpan og appelsin er jo en super kombination. D...
Læs mere
Det gode mad-liv på Sydfyn, Køkkenfreak besøger spændende mennesker...
Det gode mad-liv på Sydfyn, Køkkenfreak besøger spændende mennesker...
(Billede: Køkkenfreak på besøg hos Kirsten Thur, uddannet konditor, ejer af Kondit&dat).---Køkkenfreak har i juni måned besøgt passionerede mad-folk på Sydfyn.Du kan hø...
Læs mere