Shun Premier en fantastisk kniv.

Shun Premier en fantastisk kniv.

Ny knivskarp kniv serie er landet i butikken
 

Her i weekenden var jeg forbi min knivpusher i København. Han lokkede mig til at prøve en ny knivserie fra japanske Kai Shun, nemlig Shun Premier serien. 

Jeg har allerede Shun Classic serien, så hvorfor prøve noget nyt???

Men jeg måtte bøje mig - UHA det var godt. Den serie skærer dælme godt. Og ja de er lige en tand dyrere end Shun Classic serien, men faktisk skærer Shun Premier serien også bedre. Det fandt jeg ud af, da jeg fik en stak gulrødder lagt på skærebrættet foran mig. Så kunne jeg ellers bare "lege" løs. 

Shun premier serien er lavet af 33 lag stål med en kerne af VG-MAX stål, som er videreudviklingen af VG-10 kernen. Skæftet passer til både højre- og venstrehåndede, og er af amerikansk valnøddetræ.

En særlig detalje ved Shun premier-serien er knivens overflade, kaldet en tsuchime-overflade. Efter smedningen med en faldhammer, får knivene en særlig banket overflade, som i øvrigt bringer klingen op på 65 lag.

Hårdheden i stålet er 61-62 Hrc.

Hvis du også gerne vil prøve, hvor godt Shun Premier kniven skærer, er du velkommen til at komme forbi butikken. Der er gulerødder på skærebrættet.

Du kan læse mere om kniv serien her: Shun premier kokkekniv

Andre læste også

Korrekt vedligeholdelse af silikoneforme.
Korrekt vedligeholdelse af silikoneforme.
Silikoneforme kan både bruges til at bage og fryse i. Du kan bage alle former for kage og brød i silikoneformen. Du kan også lave de flotteste islagkager med flere forskell...
Læs mere
Sauterpander
Sauterpander
Mennesket lagde ud med bagepladen, derpå kom stegepanden. Som årtusinderne gik blev madlavning mere og mere avanceret og det blev nødvendigt at få højere sider på stegepand...
Læs mere