Snasket kanelstang

Snasket kanelstang

Vi har droppet den sunde januar og har nu kastet os over kanelstangen.

Jeg syntes godt at en kanelstang kan være lidt tør, men ikke med den her opskrift.

Der er du garanteret en lækker og snasket kanelstang - præcis som den bør være!

Først laver du gær dejen. Denne opskrift giver 2 kanelstænger med en længe på ca. 36 cm. 

 

 

1.Gærdej 

 

    - 5 dl kold sødmælk hældes i skål og 50 gram gær opløses.

     

    - Tilsæt følgende: 1 æg, 1 kg. hvedemel, 10 g. kardemomme, 150 g. sukker, 15 g. salt.

     

    - Ælt på medium hastighed på røremaskinen i ca. 20 min.

     

    - Tilsæt derpå 150 g. blødt smør skåret i tern. Ælt videre på maskinen i ca. 20 min.

     

    - Lad dejen hvile/hæve lunt i ca. 2 timer med klæde over.

     

    2. Marcipan-remounce


       Disse ingredienser æltes til ensartet masse på maskine.

       

      - 100 g. Marcipan


      - 100 g. Sukker


      - 100 g. Smør (stuetempereret)

       

       

      3. Vanilje-creme (2 forskellige udgaver)


        Den nemme udgave:

         

        - Pisk 2 spsk. maizena ud i ½ dl. mælk.

         

        - Tilsæt dette til 1½ dl. mælk i en tykbundet gryde (nu 2dl. mælk i alt).

         

        - Skrab korn ud fra 1 vaniljestang og kom ned til mælken. 

         

        - 2 stk. pasteuriserede æggeblommer kommes også ned til mælken. 

         

        Varm blandingen stille og roligt op, pisk jævnligt. Hold øje i takt med at cremen bliver tyk. Det må ikke brænde på. Stil cremen til afkøling.

         

        Den mere tidskrævende udgave (og sødere pga. sukker indhold)

         

        - 3 pastauriserede æggeblommer piskes med 75 gram sukker til det bliver hvidt.

         

        - 20 gram majsstivelse tilsættes blandingen og røres rundt med spartel (ikke piske). Stilles til side.

         

        - 2½ dl. sødmælk kommes i gryde sammen med korn fra 1 vaniljestang.

         

        Mælken varmes grundigt op, må ikke koge. Herefter tilsættes mælken æggeblandingen, der står og venter, og der røres rundt.

         

        Det hele kommes tilbage i gryden, den sættes på komfur. Rør godt rundt, mens det tykner. Pas på det må ikke brænde på. Stil til afkøling.

         

        Videoen viser en større portion end hvad denne creme-opskift bliver til.

        Opskriften du netop har læst passer til 2 kanelstænger.

         

         

        4. Samling af de to kanelstænger 


          Drys mel på bordet og rul dejen ud i rektangulær form, ca. 72 cm. lang

          Se video på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=DrY55x4GOZU

           

          - Smør tyndt lag marcipan-remounce ud over hele dejen.

           

          - Derpå smøres vaniljecreme ud i tyndt lag.

           

          - Drys 1-2 spsk. kanel ud og fordel i jævn lag.

           

          - Klip mønster som ses i videoen.

           

          5. Kanelstangen bages

          Kanelstangen bages ved 200 grader forvarmet varmluft i ca. 20-25 min.

           

          Stangen har en del våde elementer, så tjek om den er helt færdigbagt inden du tager den ud af ovnen.

           

          Oversiden skal naturligvis være appetitlig brun, måske mørkebrun alt efter din ovns bagestil. Hold øje med bagningen.

           

          Vi har bagt den ene kanelstang på vores aluminiumsbageplade med huller. Den giver en god varme fordeling. Normalt ville vi bruge en airmat men, da kanelstangen er godt snasket, valgte vi almindeligt bagepapir ellers ville vi få snask i bunden af ovnen.

           

          Den anden kanelstang bagte vi i vores aflange tærteform, så alt snasken blev ved tærten.

          Du kan se aluminiumsbagepladen her: 

          Bageplade i alluminium    Aflang tærteform fra Gobel

          Aluminiums bageplade                                   Aflang Tærteform

           

          Andre læste også

          Hjemmelavede chokolader workshop køkkenfreak
          Køkkenfreaks chokolade workshops er tilbage!
          Kom med på workshop og lær at lave dine egne fyldte chokoladerI fredags var vi en tur i Køkkenet med Martine.Vi skal nemlig i gang med at afholde workshops igen, efter en l...
          Læs mere
          Svensk krydderkage fra
          Svensk krydderkage fra "Bag med Ole"
          Køkkenfreaks Bager-Ole drev bageri i Sverige i knap 20 år. Fra den tid kommer han i dag med en jule-krydderkage. Det er total duften af jul!Kan du lide krydder-kager, så ko...
          Læs mere