Specier - det kunne måske blive din nye jule-klassiker småkage ?

Specier - det kunne måske blive din nye jule-klassiker småkage ?

Bager-Ole viser dig idag "Specier", en klassisk småkage.
Er du måske blevet træt af pebernødder, så prøv denne småkage.
Vi bruger hele sættet af runde udstiksforme og får bygget et småkage-tårn!.

Dette er video nr. 80 med Bager-Ole, for over et år siden, da vi startede med video nr. 1 var det faktisk også Specier!

Ingredienser:
375 g. mel
300 g. smør (rumtempereret)
125 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g. rimelig fint-hakket chokolade

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en røreskål og kør det sammen på maskine til en ensartet masse.
Saml massen yderligere på bordet og rul ud dejen ud ca. 5 mm. tykkelse.
I videoen kan du se hvordan Ole hyppigt drysser mel og vender dejen rundt og ruller yderligere ud.
Dejen har chokolade-stykker, som gør at dejen kan gå lidt fra hinanden, som du også kan se i videoen.
Udstik Specier, som du lyster.
-
I stedet for at rulle dejen fladt ud, så kan du også lave en pølse.
Den pølse kan du evt. rulle i sukker, kokosmel eller andet.
Skær pølsen op i tynde skiver med en skarp kniv.
-
Bag ved ca. 190 grader i 8-10 min., eller til de er lysebrune i kanten

Se video her:

Andre læste også

Opskrift på sprøde brunkager
Opskrift på sprøde brunkager
Få Bager Oles opskrift på sprøde brunkagerForstil dig du sidder samlet med familien, i stuen, julekalenderen ruller over skærmen, kalenderlyset er tændt og roen er ved at i...
Læs mere
Nemme kokos-muffins. Opskrift fra Anni, Bager-Oles gamle mor :-)
Nemme kokos-muffins. Opskrift fra Anni, Bager-Oles gamle mor :-)
Prøv disse kokos-muffins.I stedet for hvedemel er hovedbestandelen kokosmelMuffins'ne er lette fra kokosmelet, men samtidigt er der også bid i via nødderne.Sukker og chokol...
Læs mere