Specier opskrift - Verdens nemmeste opskrift

Specier opskrift - Verdens nemmeste opskrift

Oles opskrift på Specier 

I mandags var vi en tur i video gemmerne.
Her genså vi en masse af vores videoer hvor vi Bager med Ole.
Udover at bringe en masse gode minder frem, bragte de også en stor lækkersult.
Ole har delt en masse lækre opskrifter på al verdens bagværk med jer og os i Køkkenfreak.


Vi er rigtig glade for Ole og alle de lækre sager han har bagt sammen med os.
Derfor synes vi også at hans opskrifter fortjener at blive delt igen her, på Køkken freaks blog.


Den første gang vi bagte med Bager Ole, lavede vi Specier – som er verdens nemmeste småkage.

Specier er en lækker, sprød småkage og så er de super nemme at lave, så alle kan være med!
En af fordelene ved Specier er også at dejen kan fryses ned.
Så har du altid en småkagedej ved hånden.


Småkagerne kan serveres på en grå søndag, til kaffen, men de fungerer også godt, som en del af dit julebag.
Uanset hvornår du har tænkt dig at servere dine friskbagte Specier, garantere vi at de bliver en succes!

Opskrift

Ingredienser
375 g. mel
300 g. smør
125 g. flormelis
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang (kan erstattes med vanilje sukker)

Fremgangsmåde:

 

  • Hæld de 4 ingredienser i en røreskål og ælt sammen på maskine
    (kunsten er ikke at køre dejen for meget på maskinen)

 

  • Saml dejen hurtigt, på køkkenbordet – dejen har ikke godt af at blive bearbejdet for meget

 

  • Del dejen i to, og rul de to klumper til to pølser

 

  • Læg dejen på køl i minimum 30 min.

 

  • Skær pølserne i skiver á ca. 4 mm.

 

  • Sørg for ikke at lægge specierne for tæt på pladen da de godt kan udvide sig under bagning

 

  • Bag ved ca. 190 °C i ca. 8-10 min.

 

  • Når småkagerne er en anelse lysebrune i kanten, er de færdige

 

  • Lad kagerne køle let af inden du serverer dem


TIP: Når kagerne først er bagt er de ikke fryseegnet. Frys i stedet specier dejen ned.



Se med da vi lavede Specier, og bagte med Ole første gang:



Skal du i gang med at lave Specier selv?

Da vi bagte Specier med Ole brugte vi denne bageplade med huller, for at sikre at specierne blev sprøde:

Bageplade i aluminium med huller, fra De Buyer
Se Bageplade i aluminium her

 

 

Andre læste også

Opskrift på Skorper - med et lille tvist
Få Oles opskrift på de sprøde og lækre skorperSkorper er den perfekte sidemakker til din kaffe. Du kender den sikkert allerede som den lille kage man får med kaffen, caféen...
Læs mere
Hjemmelavede chokolader workshop køkkenfreak
Køkkenfreaks chokolade workshops er tilbage!
Kom med på workshop og lær at lave dine egne fyldte chokoladerI fredags var vi en tur i Køkkenet med Martine.Vi skal nemlig i gang med at afholde workshops igen, efter en l...
Læs mere