Svenske fastalavnsboller - semlor

Svenske fastalavnsboller - semlor

Ole bager svensk fastelavnsbolle til de hjælpsomme medarbejdere i Click Foto butik i Gerritsgade i Svendborg.

Denne opskrift giver 15 svenske fastalavnsboller også kaldet Semlor.

 

Ingredienser

Bolledej

  • 2 dl mælk (finger varmt)
  • 25 g gær
  • ca. 550 gr. hvedemel
  • 1-2 tsk kardemomme
  • ½ tsk. salt 
  • 50 gr. sukker
  • 2 æg
  • 125 gr smeltet smør

 

Fyld

  • 50 gr. mandler
  • 150 gr. marcipan
  • Lidt mælk.
  • 7,5 dl. piskefløde

 

    Fremgangsmåde

    De 2 dl. fingervarme mælk hældes i en røreskål og gæren opløses heri. Derefter tilsættes mel, vaniliesukker, kardemomme, salt, sukker, æg og smeltet smør. Saml derefter dejen på bordet til en kugle og lad dejen hæve på bordet under et klæde i ca. 30-45 minutter alt efter hvor varmt der er i køkkenet. 

     

    Form derefter ca. 15 boller af 75 gr. dej. Stil herefter bollerne et lunt sted. De skal hæve i minimum 1 time til dobbelt størrelse. 

     

    Bag bollerne i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. De skal være lysebrune, som i videoen på vores youtube kanal. 

    Derefter skal bollerne køles helt af inden fyldet kommes i. 


    Hak de 50 g. mandler fint med en kniv, ikke til mel-konsistens, men lidt grovere. Ælt mandlerne sammen med de 150 g. marcipan og en smule mælk. Massen skal være så blød at den kan sprøjte ud af en sprøjtepose. 

     

    Så piskes der flødeskum ikke for hårdt. 


    Sprøjt derefter mandelmasse midt på under-bollen og med en anden sprøjtepose sprøjtes flødeskum rundt om i cirkel. Læg overbollen oven på og drys med flormelis.


    Mange tak til Click Svendborg for at være med i video.
    Alle har forskellig smag. Hjemme i familien prøvede vi med en klat hindbærsyltetøj, når låget åbnes. Også ret lækkert.

     

    Der er brugt følgende redskaber til denne opskrift:

     

    https://kokkenfreak.dk/collections/dejsnitter/products/bordskraber-til-dej

     

    https://kokkenfreak.dk/products/engangssprojtepose-af-kraftig-plastik 

     

    https://kokkenfreak.dk/collections/sigter-dorslag-og-tragte/products/sigte 

     

    https://kokkenfreak.dk/collections/tyller-og-sprojteposer/products/rose-tylle-o-8-mm?variant=7843311288364 

    Andre læste også

    Pande guide
    Pande guide
    Jeg har i butikken valgt at have forskellige stegepander til de forskellige stegeopgaver i et køkken. Jeg synes ikke der er en type pande som virker perfekt til alle stegeo...
    Læs mere
    Glutenfri donuts.
    Glutenfri donuts.
    En kunde hos Donuts time ville have glutenfri donuts. Og på kundens foranledning kom Dines op til os, for at høre om vi kunne hjælpe. Vi gik selvfølgelig straks igang med o...
    Læs mere