Hævekurve

Hævekurve

Hvorfor bruge en hævekurv?

Hævekurven støtter dejen, når den hæver, hvilket hjælper med at holde dejen smidig og luftig. Når dejen bages får du et lækkert brød.

Hvis man bager en mere flydende dej, som har brug for ekstra støtte, eller en dej som ikke hæver så meget, kan man støtte dejen med en hånd på undersiden, (det som bliver bunden i brødet.)  idet den placeres på bagepladen. På den måde falder dejen mere blødt ud på bagestenen og så undgår man at den bliver slået flad igen. 

Hvis dejen sidder fast i hævekurven, når du vender den ned på bagestenen, så løsn forsigtigt dejen fra hævekurvens sprækker med dine fingre.

Udover at have en praktisk støttefunktion bevirker hævekurven også at det færdige brød får en flot form og mønster. Ønsker du en glat overflade på brødet kan du beklæde hævekurven med et stykke stof.

Hævekurve bruges til at hæve dej til brød eller flutes i, før det skal bages. En hævekurv giver brødet en saftig og luftig krumme, og hjælper brødet med at holde formen idet, det hæver. Hævekurvene giver også et flot mønster i brødet.

Efter lang tids brug eller efter uheld med at dejen har klistret sig fast til kurven, kan den vaskes i lunkent vand og lufttørres. Pas på derefter at opbevare den meget tørt.

Hævekurvene er lavet af peddigrør, som kommer fra en slyngplante, der vokser i regnskoven.

Splattede tomater af sløve knive?

Ja tak jeg vil gerne have tilsendt 7 hemmeligheder om enkel vedligeholdelse af mit køkkengrej.