Mål og vægt

Når man taler om madlavning og bagning kommer spørgsmålene ret hurtigt "hvor meget?", "hvor varmt?", "hvor længe?". En ordentlig køkkenvægt, er præcist termometer og målebægere er alt afgørende for sucess, når du skal følge en opskrift. Når alle skal kunne læse en kogebog, er det vigtigt at have en fælles referenceramme for netop "hvor meget", "hvor varmt", "hvor længe".

England og Canada bruger måleenheder fra deres gamle kejserlige system ounces, samtidig med meter-systemet. Næsten alle andre lande, herunder Europa bruger meter-systemet. Dog ikke USA.

USA bliver ved med at bruge deres eget målesystem, såsom kop mål. Så hvis du i dit køkken bruger kogebøger fra både England, USA og resten af Europa vil det være en stor fordel for dig at have en vægt eller målebægere, som kan angive både kilogram og ounces. Ydermere bør du nok også have et kop mål til de amerikanske opskrifter.

Når du skal vælge målebæger til at afmåle flydende ingredienser med, vil jeg anbefale dig at gå efter solide målebægere i enten metal eller glas. Dog skal du passe på med at tabe begge dele. Glasset kan gå i stykker og metalet kan få buler, så afmålingen ikke længere er korrekt. Det kan godt betale sig at investere i et ordentligt sæt målebægere og måleskeer og måske flere af den samme slags. Så er du fri for at skulle vaske vaniliesukkeret af måleskeen inden du dypper den ned i bagepulveret for at tage en skefuld.

Du skal også tjekke om håndtaget er svejset ordentligt på. Der kommer et vist tryg på både kopmålebægere og måleskeeerne, idet du trækker dem igennem f.eks. sukker eller mel for at afmåle en kop. Er håndtaget ikke ordentligt solidt og stærkt vil det bøje eller falde af. Til sidst skal du sikre dig at alle måleredskaber let kan vaskes.

Jeg har her valgt en række måleredskaber, som jeg mener opfylder kravene til solide og stærke måleredskaber. Og måleredskaberne vil også dække det behov, du har for at kunne skifte mellem måleenheder, når du bruger opskrifter fra forskellige lande.

Splattede tomater af sløve knive?

Ja tak jeg vil gerne have tilsendt 7 hemmeligheder om enkel vedligeholdelse af mit køkkengrej.