Køkkenfreak butik Svendborg

Morter

De bedste og dyreste mortere er lavet af marmor. Et hårdt, rent og relativt ikke porøst materiale, hvilket vil gøre det hvidløg, du knuser til din pesto ikke genopstår næste gang, du maler krydderier til for eksempel en lækker kage. Indersiden af ...
Viser 1-3 af 3 produkter
Sortér efter
Morter i granit

Westmark

Morter i granit

Køb
219 kr
Morter/Caipirinha støder

Scanwood

Morter/Caipirinha støder

Køb
45 kr
Morter i mørk marmor Ø 11,5 cm

Küchenprofi

Morter i mørk marmor Ø 11,5 cm

Køb
209 kr

Morter

De bedste og dyreste mortere er lavet af marmor. Et hårdt, rent og relativt ikke porøst materiale, hvilket vil gøre det hvidløg, du knuser til din pesto ikke genopstår næste gang, du maler krydderier til for eksempel en lækker kage.

Indersiden af en morter bør være ru/mat for at øge modstanden, når du knuser krydderier. 

Et godt alternativ til marmor er en morter i granit. Dette er også et hårdt og rent materiale. Din morter skal gerne kunne holde til noget pres og stå stabilt på bordet. 

Når du bruger en morter, skal du først presse ned på krydderierne med støderen for at åbne krydderierne. Derefter skal du arbejde støderen rundt o en cirkulær bevægelse, så du maler krydderierne eller frøene op i mod væggen på morteren. 

Morteren bør ikke være mere end halvt fyldt, når du bruger den ellers vil den flyde over, når du maler krydderierne. Din morter skal gerne være godt tung, så den kan modstå presset fra malingen af krydderierne og så skal støderen ligge godt i hånden. Din morter og din stødere skal helst være af samme materiale for et sikre et jævnt pres og maling af krydderierne. Altså marmor med marmor og granit med granit.