Skærebrætter og tapasfade

Skærebrætter og tapasfade

Det rigtige skærebræt er vigtig.Jeg sliber knive for en god del af kokkene i Svendborg. Den første kok som overlod sine knive til mig, var Thomas fra Luksus Hotellet Stella Maris i Svendborg. Thomas - han kommer nu fast ca. hver 3 - 4 måned og ska...
Viser 1-20 af 25 produkter
Sortér efter
Skærebræt m. saftrille 27,5 x 45 cm.

Scanwood

Skærebræt m. saftrille 27,5 x 45 cm.

Køb
299 kr
Dutchdeluxes skærebræt i eg 70x19 cm.

Dutch De Luxe

Dutchdeluxes skærebræt i eg 70x19 cm.

Køb
499 kr
Rune Jacobsen smørebrik i valnød 12,5 x 20 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen smørebrik i valnød 12,5 x 20 cm.

Køb
185 kr
Egeplanke

by brorson

Egeplanke

Køb
250 kr
Tapasbræt i olieret eg

by brorson

Tapasbræt i olieret eg

Køb
250 kr
Rune Jacobsen smørebrik røget eg 12,5 cm x 19,5 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen smørebrik røget eg 12,5 cm x 19,5 cm.

Køb
185 kr
Dutchdeluxes skærebræt i valnød 70x19 cm.

Dutch De Luxe

Dutchdeluxes skærebræt i valnød 70x19 cm.

Køb
799 kr
Stort Skærebræt røget eg

by brorson

Stort Skærebræt røget eg

Køb
550 kr
Dutchdeluxes skærebræt XL i eg 70x34 cm.

Dutch De Luxe

Dutchdeluxes skærebræt XL i eg 70x34 cm.

Køb
729 kr
Rune Jacobsen smørebrik i eg 12,5 x 20 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen smørebrik i eg 12,5 x 20 cm.

Køb
185 kr
Rune Jacobsen skærebræt røget eg m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen skærebræt røget eg m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Køb
1.200 kr
Rune Jacobsen skærebræt i valnød m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen skærebræt i valnød m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Køb
1.200 kr
Rune Jacobsen skærebræt i eg m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen skærebræt i eg m. saftrille 50 x 30 x 3 cm.

Køb
1.200 kr
By Brorson brunchbræt

By Brorson

By Brorson brunchbræt

Køb
250 kr
Dutchdeluxes smørebræt i eg Ø 28 cm.

Dutchdeluxes

Dutchdeluxes smørebræt i eg Ø 28 cm.

Køb
399 kr
Stort tapasbræt af teaktræ

Muubs

Stort tapasbræt af teaktræ

Køb
430 kr
Dutchdeluxes rundt XL skærebræt i eg

Dutch De Luxe

Dutchdeluxes rundt XL skærebræt i eg

Køb
869 kr
Lille firkantet skærebræt med messing sommerfugle indsat i træet.

Muubs

Lille firkantet skærebræt med messing sommerfugle indsat i træet.

Køb
330 kr
Dutchdeluxes serveringsbræt i valnød Ø 28 cm

Dutchdeluxes

Dutchdeluxes serveringsbræt i valnød Ø 28 cm

Køb
599 kr
Rune Jacobsen Infinity knivmagnet i eg 40 * 20 cm

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen Infinity knivmagnet i eg 40 * 20 cm

Køb
1.800 kr

Skærebrætter og tapasfade

Det rigtige skærebræt er vigtig.

Jeg sliber knive for en god del af kokkene i Svendborg. Den første kok som overlod sine knive til mig, var Thomas fra Luksus Hotellet Stella Maris i Svendborg. Thomas - han kommer nu fast ca. hver 3 - 4 måned og skal have slebet knive op igen. 

En gang kom han dog allerede efter 2 måneder!!!

Forklaring:

Ja nogle af tjenerne havde hugget hans knive og skåret kage ud med dem. Kagen havde stået på et metal fad!!! Så nu var knivene blevet sløve igen - før tid. 

Nu er han begyndt at gemme knivene, så tjenerne ikke kan finde dem.

Så grundregel nr. 2 er:

Skær aldrig ned på et hårdt underlag.

Dit underlag skal være ”blødt”. Skærebrættet skal helst ikke være af hårdere træsorter end teak, eg eller valnød. 

Et skærebræt eller tapasbræt af keramik, marmor eller hårdt træ for eksempel Wénge eller Ahorn er hårdt for knivsæggen. 

Du kan også bruge skærebrætter af plastik, men der jo lige køkkenhygiejnen at tænke på. 

Ifølge undersøgelser på Wisconsin Universitet er det er sværere at vaske et plastikskærebræt fri for bakterier end et skærebræt af træ. 

Selvom plastikskærebrættet kommer i opvaskemaskinen. Specielt på et gammelt skærebræt af plastik sidder bakterierne godt fast i de dybe riller.

På et skærebræt af træ kommer bakterierne ned under træets overflade, hvor de ikke kan formere sig. De dør til sidst. 

Et godt skærebræt af eg produceret og lavet i Danmark er dem firmaet By Brorson laver. 

Og By Brorson har tilmed lavet en ordentlig saftrille i deres skærebrætter. De har lavet en nedfræsning på hele skærebrættet, som kan rumme alt kødsaften. Dvs. du slipper for kødsaft på bordet, fordi saftrillen er for lille.