Butikken i Korsgade i Svendborg

Hos Køkkenfreak elsker vi køkkengrej af god kvalitet og lækre specialiteter - så enkelt er det.

Når der skal eksperimenteres i gastronomiens verden skal køkkengrejet være holdbart og funktionelt - Og så må det gerne være råt i stilen. Få ting er værre end dårligt køkkengrej. Omvendt er der næsten ikke noget bedre end at stå med rigtigt kvalitetsudstyr, når der skal laves mad.

Disse "krav" eller præferencer har ført os til at udvælge køkkengrej fra følgende producenter:

 

De Buyer, Skeppshult, Revol, Rösle, Westmark, Wüsthof, Silikomart, Gobel, Louis Tellier, Endeavour, MAC, Kai Shun og K-Sabatier

 

Af specialiteter har vi et stort udvalg fra Ny Nordisk – Naturens Forråd, samt verdens bedste Karry pulver udviklet af kokken Alex Toft Nielsen

 

Her er lidt om producenterne.

 

De Buyer

De Buyer er en fransk virksomhed, som siden 1830 har produceret koge- og stegeudstyr til restauranter og storkøkkener. Siden 2001 har de også haft et sortiment til mange private køkkenentusiaster. De Buyer er specialist i pladejernspander, men producerer også en lang række af andre produkter, såsom tærteforme, dejskrabere og diverse andre håndredskaber. Alt sammen af rigtig god kvalitet.

Link: DeBuyer.fr

 

Skeppshult

Skeppshult startede med at lave støbejernsgryder- og pander i 1906. Modsat i dag hvor alt skal gå så rasende hurtigt og bliver masseproduceret vælger Skeppshult den originale metode at lave køkkengrej på. De smelter selv råjernet og skaber formerne ved hjælp af sand. Dette er pga. den ekstreme temperatur det opvarmede jern har. Intet andet kan klare det. Sand formene kan kun bruges én gang. Derfor er hver Skeppshult gryde/pande unik. Elektriciteten får de fra vind og Hydro kraft. Efter at jernet er nedkølet bliver det kvalitetstestet. Består det ikke testen bliver det sendt tilbage til smeltning. Skeppshult er så sikker på deres kvalitet at de giver 25 års garanti på deres støbejern. En god idé at gemme bonen.

Link: Skeppshult.se

 

Revol

Revol er en 9 generationers familievirksomhed der har eksisteret siden 1768. Revol producerer gastronomisk porcelænsudstyr til hoteller, restauranter og bage entusiaster. Revols porcelæn er af høj kvalitet. Det er ikke porøst, suger ikke fedt og lugte til sig og kan tåle høje varmegrader. Virksomheden ligger i nærheden af Drôme i Frankrig. Det er fordi kvaliteten af både leret og sandet i jorden her er af høj kvalitet. Det er dette, der skaber Revols kvalitetsporcelæn.

Link: Revol.fr

 

Rösle

Rösle er en tysk virksomhed som siden 1888 har udviklet køkkenredskaber, der er kendetegnet ved høj kvalitet og funktionalitet. Hvert eneste redskab udvikles med et særligt formål for øje, der skal gøre tilberedningen i køkkenet mere optimal. Eksempelvis er Rösles hvidløgspresser den bedste på markedet. Den kan presse et uskrællet hvidløg med et enkelt pres. 

Rösle udvikler løbende køkkenredskaber i tæt samarbejde med professionelle, der bidrager med deres ekspertise og anbefalinger. Dette gør at Rösle altid leverer køkkengrej af høj kvalitet og så er det rustfri stål nemt at rengøre.

Køkkenredskabernes høje kvalitet understøttes af garantien på 10 år, som Rösle giver på alle deres produkter. Så gem bonen!

Link: Rösle.de

 

Westmark

Westmark startede, i 1956 af Hubert Deimel, under et andet navn: Hubert Deimel Haushaltwarenfabrik. Virksomheden startede med at lave og sælge kartoffelskrælleren ’Famos’. Sønnen overtog i 1988 og står stadig for ledelsen af virksomheden. Fabrikken er placeret i Elspe, Lennestadt i Tyskland.

Westmark producerer rigtig meget forskelligt køkkenudstyr til både professionelle gastronomer og køkkenentusiaster. Der er næsten ikke det slags køkkengrej på markedet som Westmark ikke laver. Det er funktionelt, flot og, vigtigst af alt, af god kvalitet.

Link: Westmark.de

 

Wüsthof

Wüsthof er en familievirksomhed der startede i 1814 i Solingen, Tyskland. De startede med at producere knive af god kvalitet. Og det er de blevet ved med. Wüsthof har været så succesfulde, at der er få der ikke kender deres logo: den hvide trefork på rød baggrund.

Wüsthof går ikke på kompromis med kvaliteten. Efter hvert arbejdsforløb bliver knivene kvalitetstestet. Dette bliver gjort ved hjælp af topmoderne kvalitetskontrol der på få sekunder måler knivenes præcision ned til en tusindedel af en millimeter. Hvis knivene ikke består testen bliver de kasseret. Udover at de er meget skarpe bliver knivene også udviklet til at være funktionelle. Wüsthofs filosofi er: form følger funktion. Kort fortalt producerer Wüsthof funktionelle kvalitetsknive til både professionelle og private køkkenentusiaster.

Link: Wüsthof.de

 

Silikomart

Silikomart er en virksomhed placeret i Venedig, Italien. Her producerer de silikoneforme af god kvalitet. Pga. silikonens åbenlyse kvaliteter i køkkenet er det ved at være en af de mest brugte bageforme. Silikomart har sat sit præg ved at producere silikoneforme af 100% platinum silikone. Denne form for silikone er ikke giftig, lugter ikke og smager ikke. For det meste er denne form for silikone brugt i medicinalindustrien. Silikomart kører desuden omfattende sikkerheds- og kvalitetstests af deres produkter. Som køkkengrej er det en god investering hvis du vil gøre bagningen nemmere og sjovere.

Link: Silikomart.it

Gobel

Gobel blev grundlagt i 1887 i Frankrig og producerer rigtig godt bageudstyr. Gobel udvikler produkterne ud fra deres store viden og erfaring indenfor bagning. Kerneproduktet er bageforme udført i rustfrit stål, tinblik, aluminium, og med non-stick belægning. Og Gobel har rigtig mange forskellige bageforme, som hver især giver deres til en god og succesfuld bage oplevelse.

Link: Gobel.fr

 

Tellier

Tellier startede i 1947 i Frankrig med at udvikle verdens første professionelle puré mølle. Den første opfindelse af mange, som grundlagde virksomhedens ry for at producere robust og effektivt køkkengrej. Tellier har siden dengang udviklet effektivt og brugbart køkkengrej som imødekommer enhver køkkenfreaks behov for godt og specielt køkkengrej. Tellier er nu storleverandør af køkkengrej til professionelle køkkener og udstyr indenfor catering branchen.

Link: Tellier.fr

 

Pavoni

Italienske Pavoni har 30 års erfaring indenfor bagebranchen, hvor deres produkter er blevet og bliver testet af bagere og konditorer. Pavonis kerneområde er produktion og udvikling af bage og chokoladeforme til professionelle fagfolk. Heldigvis kan private køkkenfreaks nu også få fingrene i deres fantastiske chokolade- og silikoneforme.

Link: Pavoni.it

 

Endeavour

Endeavour er en knivserie produceret af danske Kirk+Maarbjerg. Virksomheden får sit navn fra de to kokke, Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som startede firmaet i 2006. Deres mål er at skabe en knivserie der bestræber sig på at finde nye muligheder i et lettilgængeligt internationalt køkkenunivers.

Endeavour knivene er lavet af Damaskus stål fra Japan, bambusgræs fra Kina og det stærke Pakkatræ, som er FSC-certificeret. Sammensætningen af disse materialer skaber køkkengrej der både er rigtig flot at se på og har en meget høj kvalitet.

Link: Endeavour.dk

 

MAC

MAC-knive bliver smedet i byen Sakai i Japan. MAC har en lang tradition for håndværket, som stammer tilbage fra smedningen af de gamle samuraisværd. Hver eneste kniv bliver stadigt håndslebet og kvalitetskontrolleret inden de forlader produktionen. MAC-knivene har et højt kulindhold, som gør, at knivene holder skarpheden, og samtidigt er rustfrie. Nogle MAC modeller får tilført wolfram for at gøre knivene mere holdbare og skarpe.

MAC laver mange forskellige serier af køkkenknive. Fra den lidt billigere chef-serie op til de meget kostbare honyaki-knive. MAC er derfor kendt af mange mennesker og en favorit blandt mange kokke.

Link: MAC.com

 

KAI Shun

Firmaet KAI Shun er familieejet med mere end 100 år bag sig. Deres smedje har siden grundlæggelsen været placeret i byen Seki, som ligger vest for Tokyo. Seki har sammen med Kyoto i mange år været kendt som hovedstaden inden for stål arbejde. Det var her, man ofte fandt smedene der lavede de bedste og flotteste samurai-sværd. Ligesom samurai-sværdene er hver Kai shun kniv håndlavet og skal følge 100 produktionstrin før den kan godkendes.

Link: KAIshun.com

 

Knivslibning

Slibning af knive fra diverse køkkenmaskiner.

Vi har indgået et samarbejde med Tåsinge Sliberi og kan derfor tilbyde slibning af bølgeknive, kødhakkerknive (både store og små), blenderknive, jagtknive, sakse og fjerkræsakse. 

Hos Køkkenfreak sliber vi også knive i vores fysiske butik i Svendborg. Her sliber vi knivene på en langsomt-roterende vådsten, som er meget skånsom overfor knivene. Vandet gør de ikke bliver varme og ødelægger hærdning mm. i stålet. Vi starter med den grove sten på korn 250 for at lave en ny æg på kniven. Derefter sliber vi kniven på en meget fin sten på korn 4000. Til sidst polerer vi kniven på klassisk vis på læder med japansk poler pasta kaldet Koyo-paste.

Vi sliber alle former for knive med lige skær (dvs. ikke brødknive, sakse eller lign.) - og for de fleste knive kan vi gøre det inden for et døgn. Prisen er 50 kr. pr. kniv - uanset længde på kniven.

 

Vi håber du kan lide og er enig i vores valg af godt køkkengrej.

 

Du kan følge Køkkenfreak på Instagram, Pinterest, og Facebook. Her kan du følge med i

forskellige tests af køkkengrej, læse anbefalinger

af kogebøger, samt finde inspiration til, hvad du

kan lave af lækker mad, kager og desserter.

 

Den fysiske butik ligger på:

Køkkenfreak

Korsgade 12

5700 Svendborg

Mail: mail@kokkenfreak.dk

Tlf: 60922025

 

Butikken har følgende åbningstider:

Mandag: kl. 10 - 16.30

Tirsdag: kl. 10 - 16.30

Onsdag: kl. 10 - 16.30

Torsdag: kl. 10-16.30

Fredag: kl. 10 - 18

Lørdag: kl. 10-14

Søndag: LUKKET

Splattede tomater af sløve knive?

Ja tak jeg vil gerne have tilsendt 7 hemmeligheder om enkel vedligeholdelse af mit køkkengrej.